Deprem uzmanından dikkat çeken uyarı geldi!

Tokat'ta meydana gelen, Kayseri ve birçok çevre ilden de yoğun bir şekilde hissedilen deprem panik oluşturdu. Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen, sosyal medyadan yayılan yalan haberlere tepki gösterdi ve vatandaşa çağrıda bulundu. Detaylar Kayseri Olayın Kayseri Haberinde...

Deprem uzmanından dikkat çeken uyarı geldi!

Tokat'ta bugün saat 18:11'de 5,6 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından vatandaş paniğe kapıldı. 

Kayseri'den de yoğun bir şekilde hissedilen depremin ardından sosyal medyada kirli bilgi yayılmaya başladı. Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen de, resmi olmayan bilgilere itibar edilmemesi gerektiğine vurgu yaparak, yalan haber uyarısında bulundu. Evsen'e bir vatandaş, 'Kayseri'de bu gece evde kalmayın demişler, yine ya ne olur bi şey söyleyin' diye soru sordu. Evsen de, 'Yalan haber yayanlara dikkat. Evinizde hasar yoksa girebilirsiniz' yanıtı verdi. 

Kayseri'de ikamet eden başka bir vatandaş da, 'Hocam Kayseri'de bu kadar hissetmemiz normal mi? Evlerimize çıkmalı mıyız?' şeklinde soru yöneltti. Evsen de, 'Normal. Evlerinize cikabilirsiniz' diye cevap verdi. Verdiği yanıtlarla yoğun bir soru yağmuruna maruz kalan Evsen, endişe yapılmaması gerektiğinin altını çizdi. 

Tokat'ta meydana gelen depremde şu ana kadar Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Yozgat'ta 2 katlı bir ev, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde ise 5 ahırın etkilendiği açıkladığını ve ekiplerin saha tarama çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.