Deprem Uzmanı, Kayseri patladı patlayacak, haberlerine büyük tepki gösterdi

Maden Teknolojisi Uzmanı Serkan İçelli, deprem hakkında yapılan yalan haberlere sert tepki gösterdi. İçelli, bugün Kayseri'nin Yahyalı İlçesi'nde meydana gelen deprem hakkında da önemli bilgiler vermişti. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri Haberinde...

Deprem Uzmanı, Kayseri patladı patlayacak, haberlerine büyük tepki gösterdi

Maden ve Yer Bilimi Uzmanı Serkan İçelli'den Kayseri hakkında ikinci bir açıklamada bulundu. Depremler hakkında dikkat çeken açıklamalar yapan İçelli, yalan haberlere sert tepki gösterdi. 
Yahyalı ilçesinde bugün meydana gelen 4.0 büyüklüğündeki depremin ardından önemli bilgiler paylaşan İçelli, yalan haberlere maruz kalındığına vurgu yaparak, sosyal medya üzerinde dolaşan sahte iddialara isyan etti. İronik bir üslup kullanan İçelli, ‘Ecemiş fayı tetiklendi (!), Malatya'da sismik hareket arttı (!), Kayseri patladı patlayacak (!)’ gibi abartılı iddiaları eleştirerek, bu tür haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. 
Anksiyete bozukluğu yaşayan ve deprem konusunda mental olarak yorgun olan insanları daha da zor duruma düşürdüğünü söyleyen İçelli, 'Ecemiş fayı tetiklendi (!) Malatya'da sismik hareket arttı (!) Kayseri patladı patlayacak (!) Bıkmadılar... Anksiyete bozukluğu olan ve deprem konusunda mental olarak yorgun insanları sürekli yalan haberlerle uçurumun kenarına itiyorlar. Saçma sapan hesapları lütfen engelleyin! Her depremden sonra ‘Öncü’ deprem, şu fayı tetikledi diyen jeoeloji ve sismolojiden bihaber kötü insanlar’ ifadelerini kullandı.