Deprem uzmanı İçelli: Kayseri'de takacak huni kalmadı...

Deprem Uzmanı Serkan İçelli deprem hakkında spekülatif açıklama yapanlara karşı tepkisini dile getirdi. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Deprem uzmanı İçelli: Kayseri'de takacak huni kalmadı...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Deprem Uzmanı Serkan İçelli deprem hakkında spekülatif açıklama yapanlara karşı tepkisini dile getirdi. İçelli 'X' hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla insanları korku ve paniğe sevkeden sözde deprem bilimcilerin olduğunu bu kişilerin olur olmaz açıklamalarla vatandaşların uykularını kaçırdığını dile getirdi.

İçelli: "Her kafadan ayrı ses çıkıyor, siz de artık kime inanacağınızı şaşırmış durumdasınız onun farkındayım. Kim ne yapmak istiyor onu anlayamıyoruz. Deprem bölgesinde deprem riski devam ediyor ama aynı büyüklükte deprem olacağından bahsetmiyoruz. Ayağını faya basmamış bir arkadaş var, coğrafya öğretmeni olmak başka bir şey, arkadaşım sen Türkiye'deki fayları bilmiyordun ki şimdi gelmişsin faylardan bahsediyorsun, işine bak, rica ediyorum işine bak. Sapır supur açıklama yapma. 6 Şubat'tan önce neredeydin? Bu konuşanların hepsi için söylüyorum. Depremden sonra herkes köstebek oldu. Köstebek gibi çıktınız yukarıya, şunu şurada bekliyorum, bunu burada bekliyorum. 2 sene önce uyarmıştık demekle olmuyor. Narlı'nın bir kısmı yırtılmadı 5.5'leri üretir daha büyüğünü üretmez. İnsanlara deprem olacak deprem riski devam ediyor dediğinizde, hemen 6 Şubat günü geliyor aklımıza 7.5'ları, 7.8'leri görebileceğimiz depremler geliyor. Öyle bir şey yok. O bölgede o potansiyeli üretecek bir güç bir enerji yok. Afrin fayı diyorsunuz Afrin fayının Allah aşkına neresini biliyorsunuz da Gaziantep'i etkilediniz? Gaziantep ve Adıyaman bölgesi artçı depremlerden etkilenecek. Adıyaman kendi depremini yaşamadı söylemi en büyük muammaydı Adıyaman kendi depremini yaşadı daha da büyük deprem yaşayamaz." dedi.

'Kayseri'de takacak huni kalmadı'

İçelli: "Aylardır; Adana'lı tertemiz sıyırdı, Kayseri'de takacak huni kalmadı ve şimdi sırada Gaziantep riskli, Antakya suya batacak, deprem riski devam ediyor, Adıyaman kendi depremini yaşamadı! Yok emanet depremdi zaten oooo! Uykusuz bıraktığınız can sayısı, kurtardığınız can sayısından çok!" dedi.