Deprem Uzmanı Demirtaş'tan kafa karıştıran Kayseri açıklaması!

Ünlü Deprem Uzmanı, Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş'ın son paylaşımıyla dikkat çekti. Ankara'da devam eden aşırı yağmurları işaret eden Demirtaş, '2 bin yıldır kırılmayan Tuzla fayında 7.2, Kayseri'de 7.5 deprem(ler)i tetikleyebilir.' dedi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Deprem Uzmanı Demirtaş'tan kafa karıştıran Kayseri açıklaması!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Ünlü Deprem Uzmanı, Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş’ın son paylaşımıyla dikkat çekti. Daha önce ‘Medyada fal bakar gibi deprem olacak haberleri vatandaşı çileden çıkardı’ diyerek, depremlerle ilgili bilim dışı açıklamalara tepki gösteren Dr. Ramazan Demirtaş’ın son paylaşımında Ankara’da yağan yağmurları işaret etti. Uyarıyorum diyerek paylaşım yapan Demirtaş, paylaşımında, ‘Ankara'da gök boşalıyor! Bakın uyarıyorum! Bu aşırı yağmur: 3.5 milyon yıl önce aktivitesini kaybetmiş 3 bin yıldır kırılmayan Malatya Fayında 7.2; ölü Kahramanmaraş fay zonununda 6.7 2 bin yıldır kırılmayan Tuzla fayında 7.2, Kayseri'de 7.5 deprem(ler)i tetikleyebilir.’ dedi. 
Kısa sürede çok sayıda beğeni ve yorum alan paylaşımla Demirtaş, daha önce de dile getirdiği gibi bilimdışı açıklamalara ironi ile karşılık verirken; bazı takipçileri bu paylaşımın ciddiye alınacağı uyarısını yapmaktan kendini alamadı. 

Demirtaş, daha önce de bir paylaşımında, 'Gündemde kalmak adına, her gün üç-dört il sayıp, fay/deprem tehlike parametreleri ve somut veriye dayanmayan hayali büyük deprem üreten ve korku pompalayanlar yüzünden deprem bölgesi yöre halkı, özellikle çocuklar salgın hastalıklarla uğraşıyor. YAPMAYIN!' diyerek uyarılarda bulunmuştu.