Deprem Uzmanı Demirtaş'tan dikkat çeken açıklamalar!

Türkiye'nin en ünlü deprem uzmanlarından Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, 'Yapmayın!' diyerek dikkat çeken uyarılarda bulundu. Detaylar Kayseri Haberinde...

Deprem Uzmanı Demirtaş'tan dikkat çeken açıklamalar!

Verdiği bilimsel kaynaklı bilgilerle vatandaşın sorularını yanıtlayan Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, ‘Yapmayın!’ diyerek uyarıda bulundu.

‘1 saniye bile sürmeyecek bu deprem nasıl panik yapsın?’ diye dikkat çeken Demirtaş, ‘Anlaşıldı ki, biz önce ulusal basınımızı deprem konusunda bilinçlendirmemiz gerekiyor. 3.1’lik deprem mikrodeprem - küçük deprem sınırında olan bir depremcik. 1 sn bile sürmeyecek bu deprem nasıl panik yapsın? Yapmayın! Bu şekilde zarar veriyorsunuz’ diye sitem etti.

Deprem Uzmanı Demirtaş'tan dikkat çeken açıklamalar!

Demirtaş, ‘Medyada fal bakar gibi deprem olacak haberleri vatandaşı çileden çıkardı’ ifadeleriyle tepkisini sürdürdü. Hayali büyük depremler üreterek, korku pompalandığını ileri süren Dr Demirtaş, son olarak, ‘Gündemde kalmak adına, her gün üç-dört il sayıp, fay - deprem tehlike parametreleri ve somut veriye dayanmayan hayali büyük deprem üreten ve korku pompalayanlar yüzünden deprem bölgesi yöre halkı, özellikle çocuklar salgın hastalıklarla uğraşıyor, yapmayın!’ diyerek vatandaşı kirli bilgilerden uzak durmaları konusunda uyardı.