Deprem sonrası Kızılay'ın 'Çadır ticaretine' tepki: Çok yazık!

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, deprem bölgesinde depremzedelerin çadır ihtiyacı gündeme gelirken, Kızılay'ın yardım kuruluşlarına çadır sattığına yönelik haberlere tepki gösterdi. Ataş, 'Kızılay, zor dönemlerde milletin yaralarını sarmak için vardır. Ticaret yapamaz! Yazık, gerçekten çok yazık! CHP'li Ümit Özer de 'Bu çadır tiyatrosunu, insanların zor günlerinde dahi, acımasızca her şeyi ticarethaneye dönüştüren bu saray bakışını halkımız not ediyor' dedi.

Deprem sonrası Kızılay'ın 'Çadır ticaretine' tepki: Çok yazık!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kahramanmaraş merkezli depremler 11 ilde büyük yıkıma neden olurken, depremzedelere destekte yetersiz kaldığı için eleştirilen Kızılay’ın deprem sonrasında parayla çadır sattığı ortaya çıktı. 6 Şubat’taki depremin hemen ardından bölgede sahra eczaneler kurmak için harekete geçen ancak büyük çadır bulmakta zorlanan Türk Eczacıları Birliği’nin (TEB) de Kızılay’dan parayla çadır almak zorunda kaldığı ifade edildi. Yine AHPAB Derneği de Kızılay’dan parayla çadır aldıklarını duyurdu. 
Deprem sonrası Kızılay'ın 'Çadır ticaretine' tepki: Çok yazık!
ATAŞ: KIZILAY TİCARET YAPAMAZ! YAZIK, GERÇEKTEN ÇOK YAZIK
Yaşanan bu duruma art arda tepkiler geldi. İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş,  Deprem olmuş, yer yerinden oynamış, vatandaş aç açıkta kalmış, çadır diye inlerken; vergi ve bağışlarımızla ayakta duran Kızılay utanmadan çadır satmış! Kızılay, zor dönemlerde milletin yaralarını sarmak için vardır. Ticaret yapamaz! Yazık, gerçekten çok yazık!” ifadelerini kullandı.
Deprem sonrası Kızılay'ın 'Çadır ticaretine' tepki: Çok yazık!
ÖZER: BU ÇADIR TİYATROSUNU, İNSANLARIN ZOR GÜNLERİNDE DAHİ, ACIMASIZCA HER ŞEYİ TİCARETHANEYE DÖNÜŞTÜREN BU SARAY BAKIŞINI HALKIMIZ NOT EDİYOR
Diğer yandan CHP Kayseri Milletvekili aday adayı ve aynı zamanda eski İl Başkanı Ümit Özer de bu duruma tepki gösterdi. Özer, tepkisinde şu ifadeleri kullandı: Depremlerin ardından 20'nci günde hala insanlar çaresizce çadır beklerken, Kızılay'ın "çadır ticareti" yapması kurumların geldiği içler acısı durumun ispatıdır. Bu iktidar insanlara zor günlerinde yardım edip, dayanışmaya öncülük etmesi, insan sağlığını koruması gereken Kızılay'ı da ne yazık ki rant bakışına, para hırsına kurban etmiştir. Yazık! Gerçekten çok yazık. Bu çadır tiyatrosunu, insanların zor günlerinde dahi, acımasızca her şeyi ticarethaneye dönüştüren bu saray bakışını halkımız not ediyor...