Deprem oldu!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgilere göre Malatya ilinin Pütürge ilçesi Balpınarı mevkiinde deprem olurken Kayseri'de de bugün 4 adet deprem meydana geldi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Deprem oldu!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nden alınan bilgilere göre, merkez üssü Malatya ilinin Pütürge ilçesi Balpınarı mevkiinde saat 16:19’da 4,4 büyüklüğünde 4.6 km derinlikte deprem meydana geldi. 

Yahyalı ve Talas ilçelerinde 1’er İncesu ilçesinde ise 2 adet olmak üzere Kayseri’de de 4 farklı deprem meydana geldi.

Deprem oldu!

Yerlikaya, ‘An itibarıyla olumsuz bir durum yok’

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından Malatya'daki depreme ilişkin yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı: "Depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramaları için yönlendirilmiştir. An itibarıyla olumsuz bir durum yoktur. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun."

Evsen, ‘Tetiklenmiş artçı deprem’

Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen Malatya’nın Pütürge ilçesinde olan 4,4 büyüklüğünde depremle ilgili “X” sosyal medya hesabında şu açıklamada bulundu; “Malatya'nın Pütürge ilçesinde Balpınarı mahallesinde Doğu Anadolu Fay Zonu'nun 7 km kuzeyinde 4.4 Mw büyüklüğünde tetiklenmiş artçı deprem meydana gelmiştir. 6 Şubat sonrası bu tür depremler normal olup, büyük depremin habercisi değildir.”

Deprem oldu!

Kayseri'de 4 deprem meydana geldi

Yahyalı ve Talas ilçelerinde 1’er İncesu ilçesinde ise 2 adet olmak üzere bugün Kayseri’de de 4 farklı deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nden alınan bilgilere göre, saat 12:15’de 5 km derinlikte Yahyalı ilçesi Karaköy mevkiinde 1.3 büyüklüğünde, saat 12:10’da Talas ilçesi Koccagız mevkiinde 1.4 büyüklüğünde, saat 01:14’de 5 km derinlikte İncesu ilçesi Subaşı mevkiinde 2.2 büyüklüğünde, saat 01:07’de 5 km derinlikte İncesu ilçesi Subaşı mevkiinde 1.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.