Deprem oldu! Kayseri sallandı

Kayseri'de 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Deprem oldu! Kayseri sallandı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de yaşanan deprem panik yarattı. Kayseri’nin Sarız ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD’dan alınan bilgilere göre; Kayseri’nin Sarız ilçesinde saat 13.17’de yerin 7 kilometre derinliğinde 4.7 büyüklüğünde deprem yaşandı.

Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü önce 4,8 olarak açıklayıp ardından 4,7 olarak revize etti. Merkezüssü ise Kırkısrak-Sarız olarak açıklanırken derinlik 4 kilometre olarak paylaşıldı.

Sarız’da yaşanan depreme ilişkin paylaşım yapan Deprem Uzmanı Adnan Evsen, “Sarız’da bugün saat 13.17’de Sarız Fayının güneydoğusunda 4.7 büyüklüğünde tetiklenmiş bağımsız bir deprem meydana gelmiştir.” dedi.
Deprem oldu! Kayseri sallandı

Diğer yandan Kayseri’de sabaha karşı 4 saat içerisinde 3 kez deprem olmuştu. İlk deprem Yahyalı ilçesinin Ulupınar Mahallesi’nde meydana gelmiş, depremin büyüklüğü 2,2 olarak açıklanmıştı. İkinci deprem daha az şiddetliydi. İkinci depremin merkez üssü Sarız ilçesinin Dayoluk Mahallesi olmuş ve depremin şiddeti 1.7 olarak paylaşılmıştı. Ve üçüncü sarsıntı Sarıoğlan ilçesinin Tatılı Mahallesi’nde yaşanmış ve depremin büyüklüğü 2.2 olarak kayıtlara geçmişti. Dört saat içerisinde yaşanan art arda depremler vatandaşları tedirgin etti.