Deprem oldu! 3 dakika arayla iki deprem...

Türkiye'de deprem kabusu sürüyor. Bu kez de 4.5 ve 3.9 büyüklüğünde iki deprem oldu.

Deprem oldu! 3 dakika arayla iki deprem...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından artçı sarsıntılar da sürüyor. Bu kez de Adana merkezli art arda deprem oldu. Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 4.5 olarak açıkladı. 

Deprem yerin 5 km derinliğinde meydana geldi. 

KAYSERİ'DE DE HİSSEDENLER OLDU!

Diğer yandan sosyal medya da bazı vatandaşlar depremi hissettiklerine yönelik paylaşımlar yapması da dikkat çekti.  Adana, Saimbeyli merkezi üssü olan depremi Kayseri'de hissedenler, "Deprem mi oldu?" diye birbirlerine sordu. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ise depremin büyüklüğünü 4.5 olarak duyurdu. AFAD derinliği Kandilli Rasathanesinin aksine 7 km olarak belirtti.

Adana, Saimbeyli'de 4.5 büyüklüğündeki depremin ardından 3 dakika sonra bir deprem daha oldu. Halilbeyli merkez üssü olan depremin büyklüğü Kandilli Rasathanesi 3.9 olarak belirtirken, AFAD ise 4.3 olarak duyurdu. 

Deprem oldu! 3 dakika arayla iki deprem...

DEPREM NEDİR?

Deprem, yer sarsıntısı, seizma veya zelzele, yer kabuğunda beklenmedik bir anda ortaya çıkan enerji sonucunda meydana gelen sismik dalgalanmalar ve bu dalgaların yeryüzünü sarsması olayıdır. Sismik aktivite ile kastedilen meydana geldiği alandaki depremin frekansı, türü ve büyüklüğüdür. Depremin nasıl oluştuğu, deprem dalgalarının yeryuvarı içinde nasıl yayıldığı ve ölçü aletleri ile yönetmlerini ineceleyen bilim dalına Sismoloji denir. Deprem, yer kabuğunun en üst katmanında bulunan tabakada yer alan fay hattı adı ile bilinen kırıkların hareket etmesi sonucu meydana gelir. Fay hattı, yer kabuğu üzerindki kayaların, gerilme, sıkışma gibi yüksek basınç oluşturan şartlar altında kırılması sonucu oluşur.