Deprem kahini Türkiye'yi işaret etti, cevabını Evsen verdi…

Avustralyalı deprem bilimi araştırmacısı Frank Hoogerbeets sosyal medya üzerinden Türkiye ile ilgili yeni bir deprem tahmininde bulundu. Hoogerbeets'in tahminine Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen'den açıklama geldi. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberlerinde ..

Deprem kahini Türkiye'yi işaret etti, cevabını Evsen verdi…

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerin önceden bildiği ileri sürülen ve sosyal medyada büyük ilgi görmeye başlayan Frank Hoogerbeets Türkiye ile ilgili bir deprem tahmininde bulundu. Gezegenlerin dizilimi üzerinden deprem tahminlerinde bulunan Avustralyalı deprem bilimi araştırmacısı Frank Hoogerbeets Twitter üzerinden bir paylaşımda bulunarak, Türkçe çevirisi olarak,  "Doğu Türkiye'yi işaret eden bu dalgalanma Şubat'ta ki kadar inandırıcı degil. Yani bu daha çok bir acil durum uyarısıdır. İnşallah pek bişey olmaz" açıklamasında bulundu.

Deprem kahini Türkiye'yi işaret etti, cevabını Evsen verdi…


Jeoloji Mühendisleri eski İl Temsilcisi Adnan Evsen, Frank Hoogerbeets'in sosyal medyada Türkiye'nin doğusu hakkında yaptığı deprem paylaşımı sonrası şu açıklamada bulundu;
"Bu kişi gezegenlerin geometrisine bakarak depremler hakkında yorum yapmaya çalışıyor. Depremlerin ne diğer gezegenler ile ne de atmosferik koşullar ile ilgisi alakası yok. Önceki yapmış olduğu tahminlerin hiç biri tutmadı. Şu anda Türkiye'nin dörtte birini işaret ederek Şubat ayındaki depremden biraz daha küçük ölçekte deprem olacağını söylüyor. Tweette de tarih yok, büyüklük yok, yer yok. Bilimsel anlamda deprem tahmini yapmak için kesin tarih, kesin lokasyon ve kesin büyüklük bildirmesi gerekir. İlgili kişinin iddiasının içerisinde bunlardan bahsetmiyor. Halkımızı endişelendirmekten başka bir işe yaramıyor" dedi.