'Deprem hangi gün saat kaçta olacak?'

Kahramanmaraş depremlerinin ardından vatandaşların sorunlarına yanıt veren Türkiye Jeoloji Mühendisleri Odası Kayseri eski Temsilcisi Adnan Evsen dikkat çeken sorunlarla karşı karşıya kalıyor. Bir takipçisi Evsen'e, 'Deprem hangi gün saat kaçta olacak?' diye sordu. Ayrıntılar Kayseri Olay olarak düzenlediğimiz haber bülteninde…

'Deprem hangi gün saat kaçta olacak?'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğu gerçeği zaman zaman unutulsa da 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından bu konuya ilgi duyanlar, konu ile ilgili uzmanlardan bilgi almaya çalışanların sayısı hızla artıyor. Bu konuda vatandaşların en fazla müracaat ettikleri imsilerden biri de Türkiye Jeoloji Mühendisleri Odası Kayseri eski Temsilcisi Adnan Evsen…

'Deprem hangi gün saat kaçta olacak?'

Sosyal medyadan vatandaşların sorularını yanıtlamaya özen gösteren Evsen ile takipçileri arasında zaman zaman ilginç diyaloglar da yaşanıyor. 
Yunus İpek isimli bir X sosyal medya kullanıcısı, Evsen’e “Hocam Sivas Gürün fayı üzerinde günlük en az 3 4 deprem oluyor 6 şubat depremlerinin artçıları mı acaba yoksa bağımsız depremler mi ve daha büyüğü olabilirmiş kayseriden slm” 
Evsen, takipçisine “Tetiklenmiş artçı depremler” diye yanıt veriyor. 
Dilara isimli bir başka X sosyal medya kullanıcısı “Peki hocam 4 büyüklükte bu derece hissetmek beklenilen Yedisu depremi olursa yıkımlar olmayacak mı? Maalesef zemin yumuşak ürünlerin çoğu eski yapılarda” sorusuna ise Evsen, “Yedisu fayında beklenen depremin yıkıcı olacağı öngörülüyor” yanıtını veriyor. 
Benzer onlarca soru gelirken Can Vural isimli bir kullanıcının sorusu ilginç diyalogların yaşanmasına neden oldu. İşte o paylaşımlar: 
Can Vural     : Hocam deprem hangi gün saat kaçta olacak?
Adnan Evsen    : Kusura bakma ama bu bilgiler mahrem…
Ayşe Kapusuz    : Bu bilgiler mahrem derken hocam yani bilinen ama mahrem mi demek istiyorsunuz?
Adnan Evsen    : Tabii ki bilgiler. Bilinseydi keşke.

'Deprem hangi gün saat kaçta olacak?'