Deprem ayı diye bir şey var mı? Jeoloji mühendisi bu iddialara bakın ne yanıt verdi?

6 Şubat depremlerinin üzerine 1 yıl geçti, ama özellikle sosyal medya üzerinden birçok kirli bilgi dolaşmaya devam ediyor. 'Deprem ayı' diye bir gerçeklik var mı? Şubat ayında 5.0 M büyüklüğünde deprem olacak mı? Bu sorulara Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen yanıt verdi. Detaylar Kayseri Olayın Kayseri Haberinde...

Deprem ayı diye bir şey var mı? Jeoloji mühendisi bu iddialara bakın ne yanıt verdi?

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen büyük depremlerin ardından özellikle sosyal medya üzerinden birçok kirli bilgi dolaşıyor.

Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen, acıdan beslenenler olduğuna dikkat çekti. Deprem ayı diye bir kavram var mı? 5.0 M üstü deprem olur mu? Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen, sosyal medyada dolaşan kirli bilgilere tepki gösterdi. Evsen, sosyal medyada ‘Deprem ayına girdik! Gökyüzü ve yoğun sis parametresi sismik açıdan riskli hareketlilik olacak söylüyor. 5.0 M üstü değerde de birçok deprem görme durumu da var!’ DAF ve KAF hattı başta olmak üzere dikkat edilmeli. Bu ay ciddi deprem riski yüksektir Türkiye ve çevresi için!’ şeklinde paylaşılan bilgilere itibar edilmemesi gerektiğini söyledi.

'Bu tür kişilere katiyen inanmayın' diye uyarıda bulunan Evsen, ‘Deprem ayı diye tanımlanmış herhangi bir ay yoktur. Bu türdeki paraların sizlerin birikimleri ile oynuyor ve kandırıyor. Neticede acıdan besleniyorlar. depremlersezonu bütün zamanlarda, gece, gündüz, ilkbahar, sonbahar, yaz, kış, her zaman olabilir. Bu tür kişilere katiyen inanmayın.’ ifadelerini kullandı.