Deprem Araştırmacısından Ecemiş ve Sarız fayı açıklaması!

Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde meydana gelen depremle ilgili açıklama yapan Deprem Araştırmacısı Baturhan Öğüt, bölgenin son 123 yıllık depremselliğine dikkat çekti. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Deprem Araştırmacısından Ecemiş ve Sarız fayı açıklaması!

Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde meydana gelen değremi değerlendiren Deprem Araştırmacısı Baturhan Öğüt, söz konusu depremin Ecemiş ve Sarız fayı ile ilişiğinin oılup olmadığı açıkladı. 
"Aladağ'ın kuzeyinde 18 km derinlikte meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki deprem kısa tali bi fayın üzerinde gerçekleşti" diyen Öğüt, "Sarız Ecemiş ve Kozan-Savrun Fay zonu arasında bu büyüklüklerde depremlerin olabiliceğini 2 Kasım tarihli Adanaya özel yazımda belirtmiştim. Bölgede bu tür depremlerin olması olağan bir durumdur, artçı değil bağımsız bir depremdir" dedi.

Deprem Araştırmacısı

Bölgenin depremselliği ile ilgili de bilgi veren Öğüt, "Bu bölgede son 123 yıllık depremselliğini göz önüne aldığımızda 5,0 ve üzeri deprem dahi üretememiştir. Ayrıca bu 4,1'lik depremin doğrudan Ecemiş ve Sarız fayı ile ilişiği yoktur. Bilimle kalın" mesajı verdi.