Demircan'dan dikkat çeken açıklama, 'Gülünç yaftalama'

Kayseri Şeker Fabrikası yönetimindeyken gördüğü 'usulsüzlükler' nedeniyle istifa eden Metin Demircan, başkanlık seçiminde yer alacağı gelecek yıl yapılması planlanan Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin Olağan Genel Kurulu öncesinde dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Detaylar Kayseri Olay'da...

Demircan'dan dikkat çeken açıklama, 'Gülünç yaftalama'

Kayseri Şeker Fabrikası yönetimindeyken gördüğü usulsüzlükler nedeniyle istifa eden Metin Demircan, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin gelecek yıl yapılması planlanan Olağan Genel Kurulu öncesinde başkanlık için aday olacak bazı kişilerle ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

Demircan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şunları söyledi: "Sevgili çiftçi arkadaşlar, bildiğiniz üzere uzun süredir, sosyal medya hesabım üzerinden, Şeker’le ilgili yazılar yazıyorum. Bu güne kadar emin olmadığım hiç bir konu hakkında yazmadığım gibi, üslubumu hep koruyarak, kişileri rencide edecek sözler kullanmamaya azami özen gösterdim. 

Hatta başka arkadaşların rencide edici açıklama ve ya sözlerine, ilgili şahısların göstermediği kadar tepkiler gösterdim. 
Bu gün kavgalı olduğumuz kişilerle, yarın bir cenaze, düğün vb. bir yerde karşılaştığımızda, yüz yüze bakabilecek bir hukukumuz kalsın istedim. Netice de hepimiz bu toprağın insanıyız. 

Ancak içimizde bulunan bazı arkadaşlar, yapılması ihtimali olan seçimlerde aday olmayı düşündüklerinden, şahsımla ilgili, sanırım bu güne kadar kullandığım efendi üslubu yanlış değerlendirip, mevcut yönetimin adamı olduğumu, geçmişte mevcut yönetime övgülerde bulunduğumu söylüyor. 

Okuduğunu anlamak da bir zeka gerektiriyor haliyle. Bu gülünç yaftalamayla kendilerince, kendi adaylık yolunu açma gayretinde olduklarını görüyorum. 

Arkadaşlar elbette ki, herkesin aday olma hakkı var. Fakat bu arkadaşlara tavsiyem, mevcut yönetim ya da muhalefet içerisinden çıkan adaylar dahil, bu üslup ve yaklaşımla ne kimseyi yıpratabilir ne de kendinizi ön plana çıkartabilirsiniz. 
Dürüstçe çalışın. İftira atmakla, karalamaya çalışmakla bir yere varamaz, sadece kendinizi gülünç hale düşürürsünüz" dedi.

Başkan adayını açıklamıştı

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi, gelecek yıl yapılması planlanan Olağan Genel Kurulunda başkanını belirleyecek. Başkanlık seçiminin yapılacağı Olağan Genel Kurulu öncesi mevcut Başkan Hüseyin Akay'ın ilk rakibini Metin Demircan, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla açıklamış ve Ömer Demir olduğunu duyurmuştu.