Demircan: Bu usulsüzlükler karşısında hiç mi rahatsız olmuyorsunuz?

Kayseri Şeker Fabrikası yönetiminden gördüğü 'usulsüzlükler' nedeniyle istifa ettiğini açıklayan Metin Demircan: Ben anlamam, bilmem dediğiniz sürece, bu yapılan usulsüzlüklerin tamamına sizlerde ortak sayılırsınız...

Demircan: Bu usulsüzlükler karşısında hiç mi rahatsız olmuyorsunuz?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Şeker Fabrikası yönetiminden gördüğü “usulsüzlükler” nedeniyle istifa ettiğini açıklayan ve şu an Pancar Kooperatifi eski Başkanı Vedat Ali Özışık’ın öncülüğünde başlatılan Çiftçi Hareketi içerisinde çalışmalarını sürdüren Metin Demircan,  fabrika yönetimine seslendi.  Demircan, “Ortaya koyduğum bunca usulsüzlük, hatalar, yanlışlıklar karşısında, hiçbir şey yapmadığınız için hiç rahatsız olmuyor musunuz?” diye sordu.
"HİÇ Mİ EZİLMİYORSUNUZ?"
“Ben anlamam, bilmem dediğiniz sürece, bu yapılan usulsüzlüklerin tamamına sizlerde ortak sayılırsınız” diyen Demircan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Fabrika yönetim kuruluna sesleniyorum; 
Yönetim kurulunun ilk toplantısında, Hurşit bey’in bizlere, anasının çocuğunu öğütlermiş gibi verdiği nasihati hatırlarsınız. Demişti ki; fabrikayla ilgili bir şey duyduğunuzda inanmayın, gecenin kaçı olursa olsun beni arayın, ben size doğrusunu anlatırım. Sonrada cep telefonunu vermiş, numarasını bilmeyen arkadaşlar, okulun ilk günü,öğretmenin numarasını kaydeden çocuklar gibi kaydedilmişti. 
Bu zamana kadar sizlere defalarca fabrikanın nasıl yönetilemediğini belgelerini de sunarak anlattım. Yani aslında her şeyi biliyorsunuz, her şeyden haberdarsınız. Ve nasıl yapıyorsanız, hala bilmiyormuş gibi,hiç duymamışsınız gibi yapabiliyorsunuz. Bakın arkadaşlar, 13.12.2021 tarih, 06624 sayılı evrakla, siz yönetime sunduğum, 11 maddelik iddialarımı incelediniz mi? Tabiî ki incelediğinizi biliyorum, hatırlatmakta fayda olduğu için soruyorum ama eğer ihtiyaç duyarsanız belgeleriyle tekrar bilgilendiririm. 
Özellikle de fabrika yönetiminden 7, arkadaştan 6’sına ,denetim kurulundan 3 kişiden 2 arkadaşa sesleniyorum; siz bu fabrikaya çiftçi adına yönetmek ve denetlemek için görevlendirildiniz. Söylediğim, ortaya koyduğum bunca usulsüzlük, hatalar, yanlışlıklar karşısında, hiçbir şey yapmadığınız için hiç rahatsız olmuyor musunuz? Toplum içine çıkınca karşılaştığınız insanlar,çocuğunuz, akrabalarınız, komşularınız mutlaka soruyordur, cevap verirken hiç mi ezilmiyorsunuz? Sadece kire bulaşmamış olmanız yetmez, emin olun bu şekilde hiç bir şeye karışmadığınız, ben anlamam, bilmem dediğiniz sürece, bu yapılan usulsüzlüklerin tamamına sizlerde ortak sayılırsınız. 
Hem Allah hem toplum nezdinde, helal ekmeğinize haram katık yapmayın. Hakkıyla bu iddialarımı inceleyin, ama sahiden inceleyin. Şimdiye kadar olduğu gibi, ne oldu ki yani, ne var şimdi bunda deyip geçmeyin. Artık görevinizin gerektirdiği gibi davranmaya başlayın.