Dekan'dan öğrencilere 'tehdit' iddiası...

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burak Adıgüzel ile ilgili olarak öğrenciler arasında çıkan tartışma merak konusu oldu. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde...

Dekan'dan öğrencilere 'tehdit' iddiası...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Hukuk Fakültesi Dekanı Burak Adıgüzel'in öğrencilerin final sınavlarını online istemeleri halinde"derste bırakacağına" yönelik iddia ortalığı karıştırdı.

Haber merkezimize ulaşan bazı öğrencilerin gündeme taşıdığı iddiaya göre; Adıgüzel bazı öğrencilere "Sınavlar online olursa hiç kimsenin geçmemesini garanti ediyorum, kendi sınavlarımdan kimse geçemez, diğer bütün hocaların da böyle sınav yapmasını sağlarım, ona göre davranın." ifadelerini kullandı. 

Dekan'ın öğrencilere söylediği iddia edilen bu ifade bazı öğrenciler arasında "tehdit" olarak yorumlandı. Bazı öğrenciler ise bu duruma tepki göstererek, "bu tehdit değil, bir uyarı, herkes derse çok iyi çalışsın demek istiyor" görüşünü savundu.

Kısacası Dekan'ın sınavla ilgili kullandığı öne sürülen bazı iddialar öğrencileri böldü.

Öğrencilerin, Dekan'a ait olduğunu ileri sürdükleri bu ifadeleri kendi aralarında oluşturdukları sosyal medya gruplarında da konuştukları ve tartıştıkları öne sürüldü.

YÜZ YÜZE SINAV TALEBİ ÖĞRENCİLERDEN Mİ GELDİ?

Haber merkezimize ulaşan bazı öğrenciler ise yüz yüze sınav kararının öğrencilerin büyük çoğunluğunun talebi üzerine alındığını ifade ederek, Dekan'ın "dersinize iyi çalışın" uyarısının bazı öğrencilerce yanlış yorumlandığını belirtti.

ÜNİVERSİTEDEN SINAV AÇIKLAMASI

Diğer yandan Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü'nden dün sınavlarla ilgili yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanılmıştı: 

"2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Döneminde; Tıp ve Diş Hekimliği Fakültelerindeki tüm dersler, Hukuk Fakültesinde okutulan yıllık dersler ve tüm birimlerde yüz yüze okutulan uygulamalı derslerin yıl sonu sınavlarının (Final/Bütünleme) yüz yüze; pedagojik formasyon sertifika programı dersleri dahil çevrimiçi okutulan tüm derslerin sınavlarının çevrimiçi olarak yapılmasına oy birliği ile karar verilmiştir."