'Dedikoduculara hakkımı helal ettim'

'Dedikoduculara hakkımı helal ettim'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

“Bende kazan kazan formülü  var” diyen Özhaseki, “21 yıl naçizane belediye başkanlığı yapan biri olarak bende kendime has bir model geliştirdim. Bunun adı tüm Türkiye’de belediyeciler bilirler  Haseki tipi modeli” dedi.

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, CNN Türk’te katıldığı programda yöneltilen soruları yanıtladı.

“Bu dünya yüzlerce kral, yüksek rütbeli gördü. Peki  kimler hayırla anılıyor? Arkasında eser bırakanlar. Bu nedenle bu işleri yaparken tevazu içinde yapmalısınız” diyen Özhaseki, Kayseri’de belediye başkanlığı yaptığı döneme ilişkin açıklamalar yaptı. Özhaseki, “Beni arayan herkese dönmüşümdür, en azından arkadaşlarım dönmüş ve takip etmişlerdir.” dedi.

“BUNUN ADI, HASEKİ TİPİ MODELİ”

Belediyecilikte kendine has bir model geliştirdiğini dile getiren Özhaseki, şu ifadeleri kullandı, “Partiler genel olarak kimin bu işi yapacağını araştırır ve birisini tercih eder. Bu andan itibaren aslında bir sıkıntı başlıyor. Çok büyük bir bütçe verip şehrin kaderini teslim ediyorsunuz. Eğer geçmişte o adayın bir başarısı yok ve bu işi bilmiyorsa söz konusu şehre en büyük eziyeti yapmış oluyorsunuz. Belediye Başkanlığı görevinin okulu olmadığı için bu işte iyi hale gelmek ancak tecrübe ile mümkün oluyor. 21 yıl belediye başkanlığı yaptığım için kendime has bir model geliştirdim. Bunun adı, Haseki Tipi Modeli. Bu, belediyeden kaynak kullanmadan bir takım projeleri gerçekleştirmek demek. Eğer bir belediye başkanı “Hükümet bana para versin ben de yapayım diye beklerse boşuna beklemiş olur. Öyle bir hazır para yok. Öz kaynak geliştirmek zorundasınız. Kayseri’deki dönemimde kocaman bir stadyum yaptırdım kamunun cebinden para çıkmadı. Terminal yaptırdım kasadan yine kamunun cebinden para çıkmadı. Kızılırmak’ın üzerine baraj yaptırdım devasa bir su geldi ve orada elektrik üretiyoruz ve kamunun cebinden para çıkmadı. Bir organizasyonla bunları yapmanız mümkün. Bunları yaptığım için de bu ortaya koyduğum modeli gerek üniversitelerinde doktora öğrencilerine, gerekse belediye başkanlarına uzun uzun anlatmaya çalışıyorum. Hazır para beklemek olmaz. Kendi kendinize bir takım yaptığınız organizasyonlarla bu hizmetlerin masraflarını çıkartabilirsiniz. İnşallah aynı modeli Ankara’da da gerçekleştireceğim.”

“KAYSERİ’DE YÜZLERCE İNSAN GELİP BENDEN HELALLİK İSTEDİ”

Kayseri’de sokakta yürüdüğünce onlarca hatta yüzlerce insanın yanına gelip, kendisinden helallik istediğini anlatan Özhaseki, “Benim karşıma çıkan yüzlerce insan ‘başkanım bana hakkınızı helal eder misiniz?’ derdi. Ben de helal olsun  derdim. Niye diye sorduğumda da işte ‘senin için şöyle demiştim’ derlerdi.  İnsanlar ülkemizde en çok siyaset ve futbol konuşuyor. Siyaset konuşulurken belediye başkanları en önde yer alıyor. Çünkü insanların hayatına dokunuyor. Her safhada belediyenin ya şikâyet ettiği ya da memnun kaldığı bir hizmeti var. Kayseri’de caddelerde yürürken yüzlerce insan desem abartı olmaz herhâlde bana gelip helallik istedi. Ben de ayrılırken ola da helalleşmem gereken bir durum vardır diye böyle davrandım. Çünkü yaptığımız her hareketten hesaba çekileceğimiz konusuna yüzde yüz  inanıyorum. Hakkımı helal ettim.Giderken dedim benim dedikodumu etmiş olabilirisiniz,  ‘helal olsun’ diyecek bir şey yok. İnançlı insanlarız hesap vereceğiz yaptığımız işlerden, attığımız adımlardan, icraatımızdan hesap vereceğiz.  Orada da insanların karşıma dedikodudan çıkmalarını istemediğim için hakkımı helal ettim.” şeklinde konuştu.

“SEÇİLEMEZSEM HAYATIN SONU DEĞİL, İYİ KÖTÜ BİR İŞİMİZ VAR”

Programda “Siyasetle ilgili en büyük hayaliniz nedir?” sorusunu da yanıtlayan Özhaseki, “Seçilemezsem hayatın sonu değil, iyi kötü bir işimiz var” yanıtını verdi. Özhaseki, “Şu anda milletvekiliyim. Seçileceğime ve iş yapacağıma inanıyorum. Seçilemezsem hayatın sonu değici iyi-kötü bir işimiz var. Kaderci biriyim. Sizin elinizde olan ve olmayan işler vardır. Nihayetinde ben bir hedefe ulaşırken yalan yanlış şeyler söylemek ya da ona buna iftira etmek gibi şeylere çok karşıyım. Böyle bir tarzım asla olmaz. Kaderciyim ama işimde hırslıyım. O işi gerçekleştirmek için gece-gündüz çalışırım.  Belediye Başkanlığı dönemimde uçaktan gece saat 01.30’da inerdim stadın inşaatını incelemeye giderdim. Koltuklar yerleşecekti yerleşti mi? Çelik halatlar bağlanacaktı bağlandı mı? Erciyes’te gece yarısı saatlerce yürür teleferik nereden başlıyor nerede bitiyor? Sosyal tesisler nereye konmalı gibi tartışmalar yapardım. İşimde hırslıyım ve bu konuda asla taviz vermiyorum.” dedi.

 “BENİM YÖNETİM ANLAYIŞIM İÇERİSİNDE KAZAN KAZAN FORMÜLÜ VAR”

Özhaseki, Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melik Gökçek ile ilgili de açıklama yaptı. Aralarının açık olmadığını ifade eden Özhaseki, “Küs değiliz.  Melih Bey ile çalışma tarafımız birbirine çok benzer ve çok çalışırız ama tarzlarımız birbirine benzemez. O biraz daha gündemi yakından takip edip siyasetin içinde. Ben ise asla onu yapmıyorum. Elbette benim de siyasetle ilgili görüşlerim ve fikirlerim var. Ancak belediye başkanının bunları söylemesi doğru değil diye düşünüyorum. Bunun için ne tweet atıyorum ne de bir başkasına cevap vermeye çalışıyorum. Şehirdeki sivil toplum örgütleri ya da üniversiteler ile kavgalı değilim. Benim yönetim anlayışım içerisinde kazan kazan formülü var. Esnaf ile ilgili bir şey yapacaksam onlarla konuşmadan asla bir şey yapmam. Üniversitelerle ilgili bir karar alacaksam oradaki rektör ve senato ile görüşmeden asla karar almam. Kampanyada yer almak Melih Bey’in takdirinde. Destek verirse mutlu eder destek vermezse küsecek değiliz.” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞ ER MEYDANINA ÇIKAN PEHLİVANLARA BAKACAKTIR”

Özhaseki, seçim çalışmalarında sadece projelerini anlatmayı tercih ettiğini de dile getirerek, “Rakiplerimin özeline asla girmem. Ne gizli ne kapalı, ne partiler vasıtasıyla. Şahsı, özeli ile ilgili asla bir şey demiyorum. Vatandaş er meydanına çıkan pehlivanlara bakacaktır.  Geçmişte ne yapmış bunları görüp takdir edecektir” dedi. Haber: Cafer ZENGİN