Dar gelirli vatandaşlar alışveriş için oraya akın etti

Özellikle dar gelirli vatandaşların Kayseri'de Ramazan Bayramı dolayısıyla alışveriş adresi o nokta oldu. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Dar gelirli vatandaşlar alışveriş için oraya akın etti
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte Kayseri’de de alışveriş hareketliliği arttı. Vatandaşlar hem aileleri hem de sevdikleri için bayram alışverişi yapmak için alışveriş merkezlerine, marketlere ,pazara ve kapalı çarşılara akın etti. Bayram telaşının yaşandığı şu günlerde özellikle giyim ve gıda ürünlerine yoğun talep olduğu görüldü.

Kayseri'de bu adres doldu taştı

Kayseri’de de vatandaşlar, Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan ve kuyumcudan baharatçıya, urgancılardan giyim eşyası satan dükkanlara kadar birçok dükkan bulunan Kapalıçarşı’ya akın etti. Tüm renkliliğiyle vatandaşları ağırlayan Kapalıçarşı’da esnafın da yüzü güldü. Diğer noktalara nazaran daha uygun fiyatlı olduğu görülen Kapalı Çarşı'da öncelik çocuklardı. Ailelerin çocuklar için giyim ve ayakkabı aldığı görülürken çocukların mutluluğu yüzlerine yansıdı. 

Kayseri'de bu adres doldu taştı

Kayseri Kapalı Çarşı hakkında 

Renkli sahnelerin görüldüğü Kayseri Kapalı Çarşı’nın hikayesi ise dikkat çekiyor. Osmanlılar zamanında yapılan kapalıçarşılar arasında İstanbul Kapalıçarşı'dan sonra en büyüğü olarak kabul edilen Kayseri Kapalıçarşısı, tarihinde birkaç defa yangınlarla büyük zarar görmüş, 1987-1991 yılları arasında bütünüyle ele alınarak "eski Osmanlı mimarisi" tarzında yeniden yaptırılmıştır. Kuyumculardan baharatçılara, urgancılardan giyim eşyası satan dükkanlara kadar içinde birçok dükkan bulunan Kapalıçarşı, bugün tüm renkliliğiyle Kayseri ticaretindeki önemini hala koruyor

Kayseri ticari dokusunun merkezi sayılan Kapalıçarşı, oldukça geniş bir alana yayılmıştır. Eski fotoğraflarda Kapalıçarşı'nın saat kulesine kadar uzandığı, üzerinin tonozla örtülü olduğu ve geniş bir sahaya yayıldığı biliniyor.