'Danışmanlık Şirketi Adı Altında 290 Bin TL Parayı Alıp Kaçtı'

'Danışmanlık Şirketi Adı Altında 290 Bin TL Parayı Alıp Kaçtı'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Ocak ayı başlarında Ankara merkezli gerçekleştirilen Kayseri’deki FETÖ operasyonunda örgütün 'Uzakdoğu imamı' olduğu belirtilen Erciyes Üniversitesi’nin (ERÜ) eski Öğretim Üyesi Yunus Serin ile ilgili ortaya şok iddialar atıldı. Yurt dışına kaçtığı belirtilen Serin’in, kurduğu danışmanlık şirketine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce 290 Bin TL’lik tarımsal yayım ve danışmanlık ücreti ödendiği ve Serim’in de bu parayı yurt dışına kaçırdığı öne sürüldü. Bu konuda Kayseri Olay’a bilgi veren bazı çalışanlar, “FETÖ konusunda esas sorumlular, hakkında neden bir işlem yapılmıyor da sadece memurlara işlem yapılıyor.” diye sordu.

 

 

Ocak ayı başlarında Ankara merkezli gerçekleştirilen Kayseri’deki FETÖ operasyonunda emekli Prof. Dr. Yunus Serin'in, Erciyes Teknopark'taki ofisinde arama yapılmıştı. Teknopark'ta yapılan aramada Serin'in, ofisindeki bilgisayarların hard diskini söküp, yurtdışına kaçtığı belirtilmişti. Kayseri'deki memurların maaşlarından alınacak himmet miktarlarını belirlediği ileri sürülen Serin ile ilgili bir çarpıcı iddia daha ortaya atıldı. İddiaya göre,

FETÖ’cü olduğu belirtilen Serin’e,  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, tarımsal yayım ve danışmanlık ücreti ödendiği ifade edildi.

Konuyla ilgili olarak haber merkezimize ulaşan ve isimlerini vermek istemeyen bazı tarım çalışanları, “FETÖ’nün ‘uzak doğu imamı’ olduğu ve şu anda yurtdışına kaçtığı ifade edilen Prof. Dr. Yunus Serim’in kurduğu YEMBU Tarımsal Araştırma Geliştirme ve Projelendirme Ticaret Sanayi LDT. ŞTİ.’ne 2014 yılında  tarımsal yayım ve danışmanlık ücreti olarak brüt 92 bin TL, Net 67 bin TL, yine 2015 yılında brüt 308 bin TL, Net 223 Bin TL olmak üzere toplamda net 290 Bin TL tarımsal yayım ve danışmanlık ücreti ödenek olarak aktarıldı.

Bu miktarlar Kayseri Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü kayıtlarında da yer alıyor. Bu paralar şirket çalışanlarına ödenmeyip, Serin tarafından yurt dışına kaçırıldı. Şimdi FETÖ’den aranan Serin’in kurduğu bu şirkete ihale neden verildi?

Bunun sorumluları kim? Neden bir şey yapılmıyor? Kurucusunun FETÖ’cü olduğu bir şirkete 290 bin TL aktarmak suç değil mi? Sıradan bir memur has bel kader FETÖ’ye bulaştı diye ihraç edilmedi mi?” şeklinde iddialar ortaya attı.

Diğer yandan Serim’in, İl Müdürlüğünce yürütülen “Targelliler Eğitiliyor Tarımın Yüzü Gülüyor Projesi” , “Mera Kanunu Uygulamaları Değerlendirme” gibi bazı projelere ve toplantılara danışmanlık da yaptığı ifade edildi.

Haber: Hüseyin GÖKTAŞ