Damızlık tartışması

Damızlık tartışması
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği 5’inci Olağan genel kurulunu yaptı. Genel kurulda  bazı üyeler, seçim haklarının elinden alındığını ve “3 bin 200 üyeden sadece 78’inin oy kullandığını” iddia ederek, bu duruma tepki gösterdi. Genel kurulda yeniden Başkan seçilen Ali Yüce ise Birliğin 78 üyesinin olduğunu ve ıslak projesine dahil olmayanların aday üye olduğunu ve oy kullanma yetkilerinin yasal olarak bulunmadığını söyledi.

 

 

Kayseri Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği 5’inci Olağan Genel Kurulunu yaptı.

Kayseri Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’ne üye olduklarını ve üyelik aidatlarını ödedikleri halde seçime katılma haklarının ellerinden alındığını savunan üyeler, mevcut yönetime tepki gösterdi.

Birlik üyesi olduğunu belirten Mehmet Hisarcıklıoğlu, birliğin 3 bin 200 üyesini olduğunu fakat yalnızca 78 üyenin asil,   3 bin 122 üyenin de pasif hale getirildiğini belirtti.

Diğer birlik üyeleri de tepkilerini dile getirerek, Gıda ve Tarım Bakanlığı yetkililerine seslenerek, “Birliği inceleyin” çağrısı yaptı.

YENİDEN SEÇİLEN YÜCE İDDİALARA YANIT VERDİ

Diğer yandan yapılan seçimde mevcut Başkan Ali Yüce, yeniden başkan seçildi.

78 üyenin oy kullandığı genel kurulda 71 oy alan Yüce, yeniden başkan seçilirken iddialarla ilgili de haber merkezimize açıklama yaptı. Kendisine destek verenlere teşekkür eden ve bundan sonrada ellerinden geldiğince üreticilere destek olacaklarını kaydetti. Başkan Ali Yüce, “5996 Veteriner Hizmetleri kanununun ilgili maddeleri gereği, TİGEM kapsamında ıslah projelerine dahil olmayanlar aday üye konumunda. Yani asil üye değiller. Bizim şu an yönetim kurulu kararıyla 78 üyemiz var. Diğer arkadaşlarımız ıslah projesine dahil olmadıkları için oy kullanma yetkileri yok. Çünkü asil değil aday üye konumundalar. Bu kanunun getirdiği bir durum. Bu projede  de üreticiler, hayvanın tüm seceresini yani anasını, babasını, nerden geldiğini bilmek zorunda. Bunların kayırlarını tutmak zorunda” dedi.

Haber. Cafer ZENGİN