Daha İyi Bir Görünüm İçin Medikal Estetik Konforundan Yararlanın

Başta yaş alma olmak üzere birçok farklı etken nedeniyle cilt deforme olup normal görünümünden uzaklaşır.

Daha İyi Bir Görünüm İçin Medikal Estetik Konforundan Yararlanın
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Başta yaş alma olmak üzere birçok farklı etken nedeniyle cilt deforme olup normal görünümünden uzaklaşır. Bu tür estetik şikayetlerin giderilmesinin en konforlu yolu son yıllarda giderek çeşitlenen ve popülerleşen medikal estetik prosedürlerdir. Medikal estetik prosedürler cerrahi işlem gerektirmemesi, pratik ve konforlu olması nedeniyle farklı ihtiyaçların karşılanmasına yönelik olarak hem erkekler hem kadınlar tarafından tercih edilir. En sık uygulanan medikal estetik prosedürlerinden biri olan botox İstanbul ilinde birçok merkezde uygulanır. Aynı  şekilde lipoliz İstanbul ve diğer illerimizde yoğun ilgi gören popüler bir bölgesel zayıflama yöntemidir. Ancak bu prosedürlerden doğal, sağlıklı ve tatmin edici sonuçların alınabilmesi için uygulama alanında uzman ve deneyimli doktorlar tarafından yapılmalıdır. Uzm. Dr. Şafak Göktaş başarılı medikal estetik prosedürleri uygulamaları dolayısıyla sizler için en doğru adrestir.

Botox Kısa Sürede Uygulanabilen Bir İşlemdir

Günümüzün en popüler medikal estetik uygulamalarından biri olan botox birçok farklı amaçla uygulanabilir. Ciltteki çizgilerin ve kırışıklıkların giderilmesinde oldukça etkili olan botoxun kullanım alanı yalnızca bununla sınırlı değildir. Yaş almaya bağlı olarak derinin bağ dokusunda ve kolajen yapısında bazı bozulmalar meydana gelir. Bunun sonucunda derinin üst yapısında kırışıklıklar belirginleşir. Kırışıklıkların oluşmasının altında yatan temel neden yüzdeki mimik kaslarının aşırı şekilde çalışmasıdır. Aynı zamanda sağlıksız beslenme, yorgunluk, alkol, sigara, yaş alma, güneş ışınlarının zararlı etkileri ve yetersiz cilt bakımı da kırışıklar oluşmasına neden olabilir.

Yüzdeki kırışıklıkların giderilmesinin yanı sıra aşırı terleme sorununun tedavisinde de botox yönteminden yararlanılabilir. Çeşitli nedenlere bağlı olarak yıllar içinde oluşan ve derinleşen çizgilerin giderilmesini sağlayan botox tedavi edici ve koruyucu özelliğe sahiptir. Botox tekrarlayan kas hareketlerine bağlı olarak belirginleşen ancak henüz yüzde yerleşmemiş çizgilerin de derinleşmeden düzeltilmesi sağlanabilir. Aşırı terleme sorununun tedavisinde botoxun ter bezlerini bloke edici etkisinden yararlanılabilir.

Botox prosedürü, Clostridium Botulinum bakterisinden elde edilen Botulinum toksininin enjeksiyonuyla gerçekleştirilir. Sinir uçlarında iletimi sağlayan maddelerin salınımını engeller. Böylece uygulama bölgesinde bulunan sinirlerle, sinirlerin ulaştığı organlar arasındaki elektriksel iletişimi geçici olarak durdurur. Sinir iletiminin durması, sinirin ulaştığı organların işlevlerinin azalmasını ya da bu işlevlerin geçici olarak durmasını sağlar. Botox prosedürü yalnızca enjeksiyon yapılan bölgede etkilidir ve sistemik olarak tüm kaslara etki etmesi söz konusu değildir.

Botox yöntemi mimik kaslarının hareketinin azaltılması amacıyla uygulandığında mimik kaslarının içine, aşırı terleme sorununun tedavisi amacıyla uygulandığında deri içine enjeksiyon gerçekleştirilir. Uygulama öncesinde enjeksiyon yapılacak bölge temizlenir, lokal anestezik etkili krem sürülür ve etki etmesi beklenir. Botulinum toksini seyreltildikten sonra belirlenen noktalara ufak dozlarda enjeksiyon yapılır.

Botox enjeksiyonu genel sağlık durumunda uygulamaya engel herhangi bir durum olmayan 18 ile 65 yaş arasındaki kişilere yapılabilir. Gebelik ya da emzirme döneminde olan, uygulama bölgesinde uçuk gibi enfeksiyonları bulunan, Eaton-Lambert veya Myaesthenia Gravis gibi nöroümüsküler hastalıkları olan kişilere botox uygulaması yapılması söz konusu değildir.

Botox prosedürünün etkisi, enjeksiyondan yaklaşık 48 ile 72 saat sonra görülmeye başlar. Ortalama etki süresi 4 ile 6 ay arasında olmakla birlikte etki süresi kişiden kişiye değişebilir. Botox enjeksiyonunun etkisi sona erdiğinde uygulama yinelenebilir. Ayrıca botoxun düzenli olarak tekrarlanması durumunda botoxun etki süresi uzayabilir.

Lipoliz Etkili Bir Bölgesel Zayıflama Prosedürüdür

Vücudun sorunlu bölgelerindeki inatçı yağ birikintilerinin her zaman egzersiz ve sağlıklı beslenme ile doğal bir şekilde ortadan kaldırılması mümkün değildir. Bunun temel nedeni genetik olarak yatkınlıktır. Bölgesel yağ birikintilerinin giderilmesi için sıklıkla liposuction prosedüründen yararlanılmakla birlikte bu yöntem her zaman tercih edilmeyebilir. Lipoliz sağladığı etkilerle liposuction yöntemine alternatif olan son derece etkili ve pratik bir prosedürdür.

Lipoliz prosedüründe fosfatidilkolin ve deoksikolik asitten meydana gelen özel bir solüsyon ince bir iğneyle tedavi bölgesine enjekte edilir. Bunun sonucunda bölgedeki yağ hücrelerinin parçalanmasına neden olan bir reaksiyon meydana gelir. Serbest kalan yağ hücreleri lenfatik sistem tarafından yavaş yavaş parçalanır. Ağrılı bir tedavi olmadığı için lokal anestezi olmadan da uygulanabilir. Seans sayısı uygulama bölgesinin özelliklerine göre 2 ile 4 arasında değişebilir. Seanslar arasındaki süre çoğu zaman 4 ile 6 hafta olarak planlanır. Son derece güvenli ve etkili bir yöntem olan lipoliz İstanbul enjeksiyonundan sonra uygulama bölgesinde geçici kızarıklık ve şişme görülebilir.

Lipoliz ideal kilosunda ya da ideal kilosuna yakın kişilere uygulanabilir. Bir kilo verme yöntemi olmadığı için fazla kilosu olan kişilerin lipoliz uygulanmadan önce diyet ve egzersiz ile kilo kontrolü sağlamaları gerekir. Lipoliz özellikle genetik yatkınlık nedeniyle bölgesel kilo fazlalıklarından kurtulamayan kişiler için etkili bir yöntemdir. Gıdı, uyluklar, kalça, karın, diz ve sırt bölgelerindeki dirençli yağ birikintilerinin giderilmesi için lipoliz prosedüründen yararlanılabilir. Lipoliz prosedürüyle bölgeden uzaklaştırılan yağ hücrelerinin yeniden oluşması mümkün değildir. Ancak kişinin kilo kontrolünü sağlayamamasına bağlı olarak bölgedeki mevcut yağ hücrelerinde genişleme ve yağlanma meydana gelebilir.