Dağcılardan Pınarbaşı çıkarması!

Altın Adımlar Gençlik ve Spor Kulübü Dağcılık ve Doğa Sporları grubunun her hafta süre gelen faaliyetlerinin bu haftaki durağı, doğası ve kültürü ile zengin Pınarbaşı ilçesi oldu.

Dağcılardan Pınarbaşı çıkarması!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Altın Adımlar Gençlik ve Spor Kulübü Dağcılık ve Doğa Sporları Grup Başkanı Aynur Aslan ve Hasan Aslan liderliğinde Pınarbaşı ilçesinde bulunan Melikgazi Türbesi ve devamındaki tepelik alanda kurulmuş bulunan,  çevre araziye oldukça hakim konumdaki Melikgazi Kalesi tırmanış gerçekleştirildi. 
Altın Adımlar GSK Grup Başkanı Aynur Aslan’ın yaptığı açıklamada; Bizans döneminde Zamantı ile Elbistan yollarını kontrol altında tutmak amacı ile yapılmış olan ilçenin en görkemli manzarasına sahip, Şirvan dağı ve Bahçecik barajını en güzel hali ile seyredebileceğimiz kale zirvesine bir grup doğa tutkunu katılımcılarımız ile maske –mesafe- hijyen kurallarına gerekli tedbirleri alarak yürüyüşe başladık.
Başkan Aslan sözlerine şöyle devam etti. ‘’Kültürü ile coğrafyası ile zengin, eğitime katkısıyla bilinen Pazarören Köy Enstitüsünün bağlı olduğu şimdiki adıyla Mimarsinan Anadolu Öğretmen Lisesi olan Pınarbaşı ilçemize düzenlemiş olduğumuz gezimize ev sahipliği yapan, etkinlik bitiminde sporcularımıza, katılımda bulunan öğrencilerimize ve doğasever grup üyelerimize ikramda bulunan bizzat katılım sağlayarak tebriklerini ileten Pınarbaşı Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Süleyman Şahan beye göstermiş oldukları ilgi ve alakaya çok teşekkür ederiz.
Altın Adımlar Gençlik ve Spor Kulübü Dağcılık ve Doğa Sporları Grup Başkanı Aynur Aslan, Başkan Yardımcısı Sayın Süleyman Şahan beye zirveden getirilen Türk Bayrağı’nı teslim etmenin gururunu yaşadıklarını dile getirerek, “Etkinlik sürecinde Pınarbaşı Sosyal Yaşam Merkezi Halk Eğitim  Folklor grup Başkanı Sayın Zihni Akyol beye ve öğrencilerine göstermiş oldukları yöresel oyunlar için teşekkür ediyoruz. Bu süreçte bölgeye hakim Sayın Remzi Çolak beyin rehberliği ve desteği içinde teşekkür ediyoruz. Sporseverlerin, dört mevsimi bir arada yaşadığı 3 Nisan Cuma günkü kültür ve doğa gezimizin zirve tırmanışı dönüşünde, görsel ve kültürel şovları ile moralimiz arttı.  Bu tür organizasyonlara devam edeceğiz” dedi.