'Cumhuriyet sayesinde makam sahibi olup Cumhuriyet'e savaş açanlar...'

'Cumhuriyet sayesinde makam sahibi olup Cumhuriyet'e savaş açanlar...'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle alternatif kutlama programı düzenledi. Atatürk anıtına çelenk koyup, saygı duruşunda bulunan partililer ve vatandaşlar, daha sonra ay yıldızlı bayraklarla  Sivas Caddesi’nde Cumhuriyet yürüyüşü yaptı.  İl Başkanı Ümit Özer, “Tam 97 yıl önce bu ülkenin gerçek sahibinin bir kişi, bir zümre olmadığı, bu ülkenin gerçek sahibinin kanıyla, canıyla bu toprakları koruyan millet olduğu tarihe not düşüldü. Bugün hala bu gerçekliği yok saymaya çalışanların olduğunu üzülerek görüyoruz” dedi.

 

Milletvekili Çetin Arık’ın yanı sıra bazı STK temsilcilerinin de katıldığı kutlama programında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığı açıklamada, “Kendi tahtı için ülkesini satanlara inat ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ diyerek Anadolu halkının bağımsızlık savaşına öncülük eden Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, savaş meydanlarındaki başarısını, 29 Ekim 1923'te, halkın halk tarafından, halk için yönetildiği, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu Cumhuriyet'i ilan ederek taçlandırdı” diye konuştu.

 

“İnsanları tebaa olmaktan kurtaran, özgür bireyler olmasını sağlayan, kimsesizlerin kimsesi olan Cumhuriyetimizin 97'inci yılı kutlu olsun” diyen Özer, “Tam 97 yıl önce bu ülkenin gerçek sahibinin bir kişi, bir zümre olmadığı, bu ülkenin gerçek sahibinin kanıyla, canıyla bu toprakları koruyan millet olduğu tarihe not düşüldü. Bugün hala bu gerçekliği yok saymaya çalışanların olduğunu üzülerek görüyoruz. Ama hiç kimse heveslenmesin Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük eserlerinden biri olan Türkiye Cumhuriyet'i yıkmaya, hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu halk Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kendisine verdiği yetkiyi hiç kimseye devretmeyecektir. Demokrasiyi bir amaç değil bir araç olarak görenlere günü ve zamanı geldiğinde en güzel yanıtı yine demokrasi çerçevesinde verecektir. Cumhuriyet sayesinde makam ve mevki sahibi olup Cumhuriyete savaş açanlar bilmelidir ki, bedeli kanla ödenen Cumhuriyet'i yıkmak hiç kimsenin haddi değildir. Çünkü bu millet biliyor ki, Cumhuriyet mazlumların beklediği adalettir. Çünkü bu millet biliyor ki, Cumhuriyet mağdurların beklediği haktır. Çünkü bu millet biliyor ki, Cumhuriyet Türk Milletinin karakterine en uygun yönetimdir. Çünkü bu millet biliyor ki, Cumhuriyet Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize bıraktığı paha biçilmez bir armağan olduğu kadar çocuklarımıza devretmemiz gereken kutsal emanetidir. Bu emaneti onlara en güzel şekliyle teslim etmek gibi önemli bir görevimiz var. Bugüne kadar bu uğurda çok bedeller ödedik, gerekirse yine bedel ödeyeceğiz ama Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet payidar kılacağız. Bize bu güzel Cumhuriyeti armağan eden başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı ve gazilerimizi şükranla anıyor, ülkemizin birlik ve bütünlüğü için en yüksek fedakârlığı yapan şehitlerimize rahmet diliyorum. Yaşasın Cumhuriyet” ifadelerini kullandı.