Cumhuriyet Meydanı'nda protesto

Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda kurulu Filistin çadırı önünde bir araya gelen Filistin'le Dayanışma Platformu üyeleri, Türk ve Filistin bayrağı taşıdı, 'Kahrolsun PKK, İsrail ve ABD', 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganı atarak İsrail'i protesto etti. Detaylar Kayseri Olay'ın, Kayseri haberinde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Cumhuriyet Meydanı'nda protesto
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda Filistin'le Dayanışma Platformu üyeleri tarafından İsrail protesto edildi.

Çocukların da katıldığı eylemde platform üyeleri, "Şehitlerimiz ve Filistin için meydandayız", "Kahrolsun PKK, kahrolsun İsrail", "Çocuklar ölüyor, dünya izliyor" yazılı pankart taşıdı.

Grup adına konuşan Mavi Marmara gazisi Ali Yunusoğlu, dünyada eş zamanlı "Gazze için acil ateşkes çağrısı" eylemleri düzenlendiğini söyledi.

Dün akşam 9 vatan evladının PKK tarafından şehit edildiğini belirten Yunusoğlu, şehitlere rahmet, yaralı askerlere acil şifalar diledi.

İnsanlığın tarih boyunca gördüğü en büyük zulümlerden birine şahitlik ettiğini ifade eden Yunusoğlu, İsrail'in kadın, çocuk, yaşlı, sivil ayırt etmeden Gazze'de soykırım suçu işlediğini dile getirdi.

İsrail'in gazetecileri, sağlık çalışanlarını hedef aldığını, okulları, hastaneleri ve ambulansları bombaladığını vurgulayan Yunusoğlu, şöyle konuştu:
"Gazze'de şu anda on binlerce insan suya ve gıdaya ulaşamıyor. Dünyanın gözü önünde on binlerce insan, 2024 yılında açlık ve susuzluktan dolayı ölümle karşı karşıya. İsrail, güvenli bölge dediği güneye insanları göçe zorluyor. Güvenli bölge dediği yerlere de saldırıyor, katliam yapıyor. Gazze'de 50 binden fazla hamile kadın bulunuyor. Bölgedeki birçok kadın anestezi yapılmadan sezaryen oluyor. İnsani krizin hafifletilmesi için temiz su ve enerji ihtiyacının bir an önce karşılanması gerekiyor. İsrail ve iş birlikçisi ABD'nin ülkemizde istikrarsızlaştırma için kullandığı bir maşa olan PKK da bir yandan Siyonizm'in emellerine hizmet ediyor."

Açıklamanın İngilizce metninin de okunduğu etkinlikte, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde dün şehit olan 9 asker ve Gazze'deki mazlumlar için dua edildi.