Cumhurbaşkanından ödül almıştı! Bor'un peşini bırakmayan bilim insanı Kayseri'ye gelecek!

Bor madenini sağlık alanında kullanan ve bu alanda ekibiyle umudun büyümesine yönelik çalışmalar yapan Prof Dr Fikrettin Şahin, Kayseri'ye geliyor. Şahin, Bor madenindeki sağlığı anlatacak.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Cumhurbaşkanından ödül almıştı! Bor'un peşini bırakmayan bilim insanı Kayseri'ye gelecek!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden 2019'da obezite sorununun kontrollü tedavisi için borlu çözüm çalışmaları nedeniyle ödül alan Prof. Dr. Fikretttin Şahin, Kayseri’ye geliyor. 
Yıllar önce ilkokul öğretmeninden duyduğu bor madenini hayatı boyunca aklından çıkarmayan Şahin, bor madenine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bor’dan yara kremi üreten ve aynı zamanda kanser, obezite başta olmak üzere parkinson gibi hastalıkların tedavisi için yine bordan ilaç çalışmalarını sürdüren Şahin, hem Türkiye’de hem de uluslararası arenada birçok ödül aldı. 
BOR MADENİNDEKİ SAĞLIĞI ANLATIYOR
Bor’dan çok sayıda ürün geliştiren Şahin, ekibiyle birlikte kronik sağlık sorunlarına da bordan elde ettikleri ilaçlarla çözüm üretmeyi amaçlıyor. Bor madenini sağlık alanında kullanan ve bu alanda ekibiyle umudun büyümesine yönelik çalışmalar yapan Şahin, Kayseri’ye geliyor. Şahin, Bor madenindeki sağlığı anlatacak.
Cumhurbaşkanından ödül almıştı! Bor'un peşini bırakmayan bilim insanı Kayseri'ye gelecek!
KAYSERİ’YE GELİYOR...
TÜBA Asli Üyesi Yeditepe Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Fikrettin Şahin, Kayseri’de  “Rejeneratif Tıpta Bor Bileşiklerinin Kullanım Potansiyeli” başlıklı bir seminer verilecek.
Seminer Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Araştırma Dekanlığı ve Erciyes Teknopark A.Ş. işbirliği  yapılacak. 
23 Haziran 2023 tarihinde saat 15:00'da Genom ve Kök Hücre Merkezi Toplantı Salonunda yapılacak etkinlikle ilgili olarak Erciyes Üniversitesi’nden “Araştırma ve İnovasyon Seminerlerine Davet” başlığıyla bir duyuru yapıldı. Duyuruda şu ifadeler kullanıldı: 
Değerli Araştırmacılar, Erciyes Üniversitesi Araştırma Dekanlığı ve Erciyes Teknopark A.Ş. işbirliği ile her ayın son Cuma günü Araştırma ve İnovasyon Seminerleri gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda, TÜBA Asli Üyesi Yeditepe Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Fikrettin Şahin tarafından “Rejeneratif Tıpta Bor Bileşiklerinin Kullanım Potansiyeli” başlıklı bir seminer verilecektir. Etkinlik, 23 Haziran 2023 tarihinde saat 15:00'da Genom ve Kök Hücre Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleştirilecektir. Etkinliğe tüm araştırmacılarımız ve öğrencilerimiz davetlidir. Katılım için lütfen kayıt formunu doldurunuz. 
Cumhurbaşkanından ödül almıştı! Bor'un peşini bırakmaya bilim insanı Kayseri'ye gelecek!
PROF. DR. FİKRETTİN ŞAHİN KİMDİR?
Yeditepe Üniversitesi’nden Genetik ve Biyomühendislik Bölümü’nde görev yapan Şahin’in Araştırma Alanı: Klinik, gıda, çevre ve bitki orijinli mikroorganizmaların moleküler tanısı ve karekterizasyonu, ve endüstriyel kullanımı olan biyolojik formülasyonların geliştirilmesi,
Kök hücre, gen tedavi ve kanser ile ilgili bilimsel araştırmalar.
Erzurum'da 1968'de Şenkaya ilçesi Çatalelma Köyü'nde dünyaya gelen Şahin, ortaokulu Sarıkamış'ta halasının, liseyi ise Keçiören'de amcasının yanında okudu. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ni birincilikle bitirip YÖK bursuyla ABD'ye gitti.
Cumhurbaşkanından ödül almıştı! Bor'un peşini bırakmaya bilim insanı Kayseri'ye gelecek!