CUMHUR İTTİFAKINDA HOBİ AYRILIĞI! MHP, BU KEZ CHP'NİN TEKLİFİNE DESTEK VERDİ

CUMHUR İTTİFAKINDA HOBİ AYRILIĞI! MHP, BU KEZ CHP'NİN TEKLİFİNE DESTEK VERDİ
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Hobi Bahçeleri gündemi tartışmaları beraberinde getirdi. Meclis’te,  “Covid-19 salgını nedeniyle 2 ay süreyle kullanılamaması ve bahçe ekim zamanının gecikmesinden oluşan mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla hobi bahçelerinin tahsis sürelerinin 1 yıl uzatılması talebi” görüşüldü.

Başkan Memduh Büyükkılıç, mevcut Hobi Bahçelerini kullanan vatandaşların kendilerine ekim, dikim dönemini pandemi nedeniyle değerlendiremedikleri yönünde dert yandıklarını belirterek, kullanım süresinin bir yıl daha uzatılması yönünde talepler geldiğini söyledi.

Bu talebe CHP Grup Başkanvekili Özgür Özer tepki göstererek, “Sırada bekleyen bir çok insan var. Onlarda kullanmak istiyorlar. Artık yeter” ifadelerini kullandı. 5 farklı  bölgede bulunan 1789 Hobi Bahçesi tartışması Meclis’te Cumhur ittifakını da böldü. MHP Grup Başkanvekili Halit Demir de, Büyükkılıç’a yönelik olarak “Neden uzatmak istiyorsunuz? Israr ediyorsunuz? Değişim güzel olur” yanıtı verdi.

İŞTE MECLİS’TE YAŞANAN HOBİ TARTIŞMASI

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özer: 10 binin üzerinde insan Hobi Bahçeleri için sıra bekliyor. Biz uzatılmasından yana değiliz. Bunun yanında bundan sonraki süreçte 5 yıllığına verilsin. İnsanlar uzun süre bekliyor ve mağdur oluyor. Ayrıca kapasitenin yüzde 30 ya da 40’ı şehir aileleri ve pandemide görev yapan sağlık çalışanlarına ayrılsın” ifadelerini kullandı. Bunun üzerine araya giren belediye yetkilileri şehit ailelerine kontenjan ayrıldığını belirtti. Başkan Büyükkılıç da, “Diğer arkadaşlarımızı da beklentiye sokmayalım. Daha sonra değerlendirelim. Bu pandemi sürecinde mevcut kullanıcılar, ekemediler, dikemediler. Sadece 1 sene önümüzdeki sene için  uzatılmasını istiyorlar” dedi. Meclis’te söz alan bazı meclis üyeleri de “Uzatmaya gerek yok. Uzatıldığında sıkıntı olacak. Bu pandemi sadece onlara olmadı” diye konuştu. CHP’li Meclis Üyesi Özgür Özer, Hobi Bahçelerinin kimsenin babasının malı olmadığını ifade ederek, “10 yıl kullanmış yeter. Sırada bekleyen çok insan var. Bakın yaklaşık 20 bin kişi gelecek, bu rakamlardan daha  fazla başvuru olacak” dedi.

“FİYATLAR ARTINCA CAZİBESİNİ YİTİRECEK VATANDAŞLAR KENDİSİ BIRAKACAKTIR”

 Bunun üzerine bir kez daha konuşan Başkan Büyükkılıç, Hobi Bahçeleri ile ilgili maliyetlerin artığı için fiyat artışı yapacaklarını ifade ederek, “Kasım ayında fiyat tarifeleri gündeme gelecek, öneri de var. Fiyatlar artınca cazibesini yitirecek vatandaşlar kendisi bırakacaktır” şeklinde konuştu.

MHP’DEN CHP’NİN ÖNERİSİNE DESTEK!

Bu sırada söz alan MHP Grup Başkanvekili ve aynı zamanda Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir, ise Büyükkılıç’a seslenerek, “Bu konuyla ilgili neden ısrarcı oldunuz?  Ben anlayamadım. Arkadaşlar güzel ifade etti. Burada bir lezzet varsa herkes tatsın” dedi ve CHP’nin önerisine destek verdi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özer, binlerce kişinin sırada beklediğini söyledi.

“HOBİ BAHÇELERİ KIRSALA DÖNÜŞÜ ENGELLİYOR”

Demir, ayrıca Hobi Bahçelerinin kırsala gelmeyi de önlediğini savunarak, dikkat çeken ifadeleri kullandı. Demir, “Bu konuyla ilgili arkadaşlarla aynı şeyleri paylaşıyoruz. Kırsal bölgelere gitmeye bunlar biraz engel teşkil ediyor. Ben tanıyorum ki, biliyorum ki bölgemizde bir çok insanın orda yer var. Ya geleceğim ilçeme, mahalleme ama orada yerim var ayrılamıyorum diyenler var. Değişiklik iyi olur başkanım. Bu da bahanesidir. Yasal olarak savunacak bir durum da yok . Zaman öyle getirmiştir, süre bitmiştir. Bunu izah etmekte başka türlü zorlanabiliriz” diye konuştu.

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

Ancak yaşanan bu tartışmalara rağmen Başkan Büyükkılıç, bir yıl süre uzatma yönündeki talebi oyladı ve gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi ve süre bir yıl daha mevcut kullanıcılar lehine uzatıldı.