Cumhur İttifakı üyeleri salonu neden terk etti!

İYİ Partili Mustafa Çalıksoy, Talas Belediye Meclis Toplantısında Millet İttifakının, Çin'in Doğu Türkistan'da yaptığı soykırımı kınayan bildirisini okudu. Ardından Talas mahallelerinin sorunlarını dile getirdi. Bu sırada Talas Belediye Meclis Başkanvekili Murat İlhan, gündem dışı konuşma olduğu için işi olan meclis üyelerinin gidebileceğini söyledi. Cumhur İttifakı'ndan birçok isim bu sözlerin ardından toplantı salonundan çıkınca, Çalıksoy, bu duruma 'Memleketin derdini anlatıyoruz. Neden çıkıp, gidiliyor' diyerek tepki gösterdi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Cumhur İttifakı üyeleri salonu neden terk etti!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Partili Çalıksoy, buna tepki göstererek, “Tabi gündem dışı konuları meclisteki arkadaşlarımız dinlemiyor. Nerede bir sıkıntı ve sorun varsa biz bunu hissederiz. Bunu yüreğimizde de hissederiz. Demek ki onların böyle bir sıkıntısı ve sorunları yok” dedi.
Talas Belediyesi’nin Mayıs ayı ikinci olağan meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda gündem dışı söz alan İYİ Parti Talas Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Mustafa Çalıksoy söz aldı. Meclis Başkanvekili ise, gündem dışı konuşmanın meclis gündem maddelerinin konuşulmasından sonra yapılabileceğini belirterek söz hakkı vereceğini belirtti.
TEPKİ BİLDİRİSİ OKUNURKEN ÇIKTILAR
İYİ Partili Mustafa Çalıksoy’da, gündem maddelerinin tamamlanmasıyla birlikte söz aldı ve konuşmasını yaptı. Çalıksoy, Millet İttifakı’nın Çin tarafından Doğu Türkistanlılara yapılan soykırımı kınayan bildirisini okudu. Bildirisini okuduğu sırada Meclis Başkanvekili Murat İlhan, Çalıksoy’un sözünü keserek, işi olan meclis üyelerinin gündem dışı konuşma olduğu için gidebileceklerini söyledi. Bu söylem üzerine bazı Cumhur İttifakı’nın meclis üyeleri salondan çıktı.
Bildiriyi okuyarak tamamlayan Çalıksoy, salondan çıkan meclis üyelerine tepki gösterdi. Çalıksoy ile Meclis Başkanvekili arasında da kısa bir tartışma yaşandı.
“DİNLEMEMEKLE ALTINDAN KALKAMAYIZ”
Çalışsoy, tepkisinde, “Görevimiz halkımızdan aldığı yetki ile bu mecliste sorunları gündeme getirmeye çalışıyoruz. Değerlendiriyoruz. Tabi gündem dışı konuları meclisteki arkadaşlarımız dinlemiyor. Nerede bir sıkıntı ve sorun varsa biz bunu hissederiz. Bunu yüreğimizde de hissederiz. Bu sorunları hangi parti dile getirilirse getirsin bizde sonuna kadar dinleriz. Giden arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Demek ki onların böyle bir sıkıntısı ve sorunları yok. Keşke kalsalardı ve Talas ilçemizdeki sıkıntıları ve sorunları dinleselerdi. Sıkıntıları görerek ve halktan aldığımız talepleri burada aktarıyoruz. Bizim Talas ilçesi olarak, meclis üyeleri olarak halktan gelen sorunları buraya yansıtmamız lazım. Bu sorunları dinlememekle bunların altından kalkamayız” dedi.
KISA TARTIŞMA YAŞANDI
Meclis Başkanvekili Murat İlhan, bu tepki üzerine, “Gündem dışı konuşma talep edilirse meclis üyeleri işi varsa gidebilir. Kimse kaçmadı ve ben izin verdim” dedi. Çalıksoy ise, “Ben burada yaşanan sorunları dile getiriyorum. Bu sorunlar hepimizi ilgilendirir” ifadelerini kullandı.
MİLLET İTTİFAKI’NDAN SOYKIRIM TEPKİSİ
İYİ Partili Mustafa Çalıksoy’un Millet İttifakı adına okuduğu bildiri şöyle;
“Çin Halk Cumhuriyeti’nin 2014 yılından itibaren Uygur Türkleri ile diğer soydaşlarımıza yönelik sistematik ve kitlesel şekilde uyguladığı ağır zulüm insanlığa karşı suçtur ve ne yazık ki halen devam etmektedir. Terörle ve radikalizmle mücadele kisvesi altında milyonlarca soydaşımız, zorla toplama kamplarında alıkonulmakta ve “yeniden eğitim” adı altında dini ve kültürel baskılara tabi tutulmaktadır.
“ÇİN İNSANLIĞA KARŞI SUÇ İŞLİYOR”
Müslüman soydaşlarımızın dini vecibelerini yerine getirmeleri engellenmekte, ibadethaneleri yıkılmaktadır. Bu şekilde; işkence, tecavüz, kısırlaştırma, İslamiyet’in zorla terk ettirilmesi gibi uygulamalarıyla alenen insanlığa karşı suç işleyen Çin yönetimi, toplama kamplarının ve kamplardaki uygulamaların uluslararası bağımsız bir heyet tarafından denetlenmesine izin vermemektedir.
“TÜRKİYE AKTİF ÖNCÜLÜK YAPMALIDIR”
ABD, İngiltere, Kanada başta olmak üzere Avrupa Birliği ve Birleşmiş üyesi 39 ülke, Uygurlar ile birlikte diğer Türk ve Müslüman halkların gördükleri zulme karşı Çin’e tepki gösterip çeşitli yaptırımlar uygularken, Türkiye’nin de bu uluslararası girişimlere aktif destek vermesi ve hatta öncülük etmesi beklenmektedir. Soydaşlarımız, bu sorunun Birleşmiş Milletler'in gündemine taşınmasını beklemektedirler.
“MEZALİMİN KARŞISINDA DURACAĞIZ”
Millet İttifakı Meclis Üyeleri olarak, Çin’in soydaşlarımıza karşı yaptığı mezalimin karşısında durmaya, bu vahşi politika son buluncaya kadar Uygur Türklerinin ve diğer soydaşlarımızın mücadelesine destek verip sesleri olmaya devam edeceğimizi beyan ederiz.”