Cumhur İttifakı ortağından dikkat çeken çıkış: Havada bereketsizlik var! Bir şey değişmeyecek

Cumhur İttifakı ortaklarından Yeniden Refah Partisi'nden dikkat çeken çıkış. Partinin Kayseri İl Başkanı Abdullah Turaç, AK Parti'ye tepki göstererek, 'Havada bir güvensizlik bir bereketsizlik var. Bir kısım haricinde, esnafların çoğu durumdan mutlu değil, aldığı ürünü yerine koymakta zorlanıyor. 3 yıldır kemer sıkma politikası izleyen ama konserleri de ihmal etmeyen iktidar, asgari ücretliye açlık sınırın altında bir zam yapacak' dedi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Cumhur İttifakı ortağından dikkat çeken çıkış: Havada bereketsizlik var! Bir şey değişmeyecek
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhur İttifakı ortaklarından Yeniden Redah Partisi, AK Parti'ye tepki gösterdi. Ekonomi üzerinden iktidarı hedef alan Yeniden Refah Partisi Kayseri İl Başkanı Abdulah Turaç, "Allah yardımcımız olsun, güzel günler bekliyor bizleri demeyi çok isterdim" dedi.

Cumhur İttifakı ortağından dikkat çeken çıkış: Havada bereketsizlik var! Çoğu durumdan mutlu değil, bir şey değişmeyecek

"Asgari ücretin ne kadar olacağına odaklandığımız şu günlerde konuyu doğru anlamak adına biraz kafa yordum." diyen Turaç, "Aslında yine herkesin bildiği ama bir türlü itiraf edemediği gerçekler karşıma çıktı. Çözüm dediğimiz olgu üretime ve tabii ekonomi modeline takılıp durdu. Daha önceki yazılarımın birinde bahsetmiştim tekrar söylemek gerekirse biz şu an bize ait olanı değil, gelecek nesillerin hakkını yiyoruz. Çünkü üretmiyoruz. Esasen enflasyonun yüksek olmasını çok da yadırgamıyorum, asıl kaygılanmamız gereken kur korumalı mevduat hesap gibi, marketten aynısından birkaç adet ürün almak istediğinizde alamadığınız, baskılanmış sistemler gibi şeyler olmalı. Enflasyon, bu sıkıntının dışa yansıması en görünür hali. Hatırlarsınız haziran ayında kur korumalı mevduat hesabından çıkmak istedi ülkemiz ama çıkamadı. Döviz aldı başını gitti enflasyon fırladı gitti ama ülke bu sistemden çıkamadı. Demek ki orada henüz piyasaya yansımayan şeyler var ve olmaya devam edecek. Gelelim bugüne, havada bir güvensizlik bir bereketsizlik var. Bir kısım haricinde, esnafların çoğu durumdan mutlu değil, aldığı ürünü yerine koymakta zorlanıyor. Asgari ücretle çalışanı düşünemiyorum bile… Ama Allah var bir tek onların sesi çıkmıyor. İktidar oyu yine asgari ücretliden alıyor ama durum ortada... Allah yardımcımız olsun, güzel günler bekliyor bizleri demeyi çok isterdim.

Cumhur İttifakı ortağından dikkat çeken çıkış: Havada bereketsizlik var! Çoğu durumdan mutlu değil, bir şey değişmeyecek

Hiçbir şey değişmeyecek

Peki, ne olacak. Olacağı şu; 3 yıldır kemer sıkma politikası izleyen ama konserleri de ihmal etmeyen iktidar seçim için biraz kemeri gevşetecek gibi görünüyor. Sonra asgari ücretliye % 50-70 gibi söylemde büyük ama gerçekte küçük, hatta açlık sınırın altında bir zam yapacak. Birkaç ay baskılanmış piyasa ile seçime gidilecek yine esnaf fırsatçı ilan edilecek, dış güçlere olay bağlanacak… Yani hiçbir şey değişmeyecek… Buradan kendimize pay çıkarmak gibi bir derdim yok, bir kısım hariç, milletin hali iç açıcı olsa vallahi bende destek olacağım ama aması yok işte… Dönüyor dolaşıyoruz tekrar başa dönüyoruz. Milli Görüş anlayışından başka yol görünmüyor. Milli Görüş, sadece bir gömlekten ibaret değilmiş demek ki. Bizler bu vatanın evlatlarıyız, biz millet olabilmeyi başarmış farklı etnisitelere ait insanlarız. Duam şudur ki, yüce Mevla bin yıllarca İslam’a hadim olmuş bu milleti zelil etmesin, içeride parçalanıp dışarı karşı rezil etmesin, dostun tenkidini anlayan, hak için tenkit edildiğini idrak eden yöneticiler nasip etsin.