Cuma günü BİST 100'de kazandıran ve kaybettiren şirketler

Borsa İstanbul BİST 100 endeksinde haftalık kapanış nasıl oldu? Cuma günü BİST 100'deki hangi şirketler kazandırdı hangi şirketler kaybettirdi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Cuma günü BİST 100'de kazandıran ve kaybettiren şirketler

Kayseri'de borsa yatırımcılarının merak ile takp ettiği Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi 2 Ekim Pazartesi 8.374 puan ile başladığı haftayı son işlem günü olan 6 Ekim Cuma günü yüzde 0.27 değer kaybederek 8.464 puanda tamamladı. Hafta boyunca Bist 100 endeksi en yüksek 8.562 puanı en düşük ise 8.179 puanı gördü. 3 Ekim Salı günü gördüğü 8.562 puan ile tüm zamanların en yüksek puan ile rekor kırdı. Hafta boyunca yüzde 1.6 değer artışı gösteren Borsa İstanbul BİST 100 endeksinin gelecek hafta rekor puanlara devam edip etmeyeceği ise borsa yatırımcıları tarafından merak ile takip edilecek.

Cuma günü endeksler arasında sigorta, ticaret ve gayrimenkul alıcılı seyrederken spor, faktöring, elektrik sektörleri satıcılı bir seyir izledi.

BIST 100’de cuma günü kazandıran 5 hisse şu şekilde sıralandı: BRSAN, BUCIM, BRYAT, ECZYT, BIMAS
BIST 100’de cuma günü en çok kaybettiren hisseler ise: AKFYE, PSGYO, CWENE, EUREN, KAYSE olarak sıralandı.

Gectiğimiz hafta SPKi tarafından halka arz onaylanan Meka Beton Santralleri İmalat San. ve Tic. A.Ş. 5 ve 6  Ekim tarihlerinde talep topladı. Şirket MEKAG koduyla Yıldız Pazar'da işlem görecek.