Çopuroğlu'nun 25 Milyar Dolarlık girişimi ikinci aşamada

Adalet ve Kalkınma Partisi Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu'nun üzerinde ısrarla durarak, hayata geçmesine öncülük ettiği, yediemin otoparklarındaki atıl durumdaki araçların ekonomiye kazandırılmasıyla ilgili yarın yeni bir uygulama hayata geçiyor. Yedieminlerdeki yaklaşık 1,5 milyon aracın ekonomiye katkısının 25 milyar dolar olacağı öngörülüyor. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Çopuroğlu'nun 25 Milyar Dolarlık girişimi ikinci aşamada
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Görenlerin içini yakan çürümeye terk edilmiş yediemindeki hacizli mallarla ilgili Adalet ve Kalkınma Partisi Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu’nun ısrarlı mücadelesi sonuç vermiş, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç "Hacizli malların yedieminlerde çürümesinin önüne geçecek uygulamayı 1 kasımda başlatıyoruz" diyerek uygulamanın startını vermişti. Yarından itibaren Yediemin otoparklarındaki atıl duran 1,5 milyon hacizli aracın ekonomiye kazandırılması amacıyla uygulamaya konulan düzenlemede yeni aşamaya geçilecek. Araçlarına haciz gelen vatandaşlar yarından itibaren 10 gün içinde araçlarını geri alabilecek. Türkiye'de yediemin bünyesindeki otoparklarda yaklaşık 1,5 milyon aracın bulunduğunu, bu araçların ekonomiye 25 milyar dolarlık katkı sağlaması düşünülüyor. 

Çopuroğlu'nun 25 Milyar Dolarlık girişimi ikinci aşamada
Anadolu Ajansı’na açıklamalarda bulunan Tüm Yediemin Otopark Çekici Kurtarıcı Taşıyıcılar ve Depo İşletmeleri Federasyonu Başkanı Rasim Uluç, "Banka ve şahıs alacaklarından dolayı yakalamalı ve hacizli araçları bulunan vatandaşlar, yarından itibaren en yakın icra dairesine gidip, talep formlarını, dilekçelerini doldurduktan ve yediemin otopark ücretini ödedikten sonra araçlarını gelip teslim alabilirler. Başka hiçbir ücret ödemeden araçlarına kavuşabilirler. 'Aracımı aldım, borcundan kurtuldum.' diye bir durum söz konusu değil. Borç kapatılmamışsa haciz durumu devam ediyor. Çoğu ticari araç. Devlet, ilgili kişiye 'Aracını kullan, borcunu öde.' diyor. Sahipleri tarafından alınmayan araçlar için 5 Aralık'ta rehin hakkı sahibi (alacaklı) kişi ve kuruluşlara iade süreci başlayacak. Alacaklısı tarafından da alınmayan araçlar açısından elektronik satış (e-ihale) sürecine geçilecek." diye konuştu.