Çopuroğlu: İlden ayrıksı bir iş yapmamız gerekiyor

Adalet ve Kalkınma Partisi ( AK Parti) Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, ne için 'İlden ayrıksı iş bir iş yapmamız gerekiyor' dedi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Çopuroğlu: İlden ayrıksı bir iş yapmamız gerekiyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti il başkanlığı tarafından yeniden hayata geçirilen ‘Nöbetçi Vekil’ uygulamasının ilk konuğunu, milletvekili olmadan önce 1700 gün il başkanlığı görevini yürüten Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu oldu. Konuşmasının başında İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını lanetleyen Çopuroğlu, 3 Ağustos 2018 tarihinde il başkanlığına getirildiğini belirterek, yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Çopuroğlu, “Tabii burada özellikle ana kademedeki kardeşlerimiz, arkadaşlarımız, başkan yardımcılarımıza teşekkür etmek istiyorum. Sonrasında ilçe başkanlarımıza, ilçe yönetimindeki kardeşlerimize, kadın ve gençlik kollarımıza hassaten teşekkür etmek istiyorum. Çünkü hep bir kardeşlik hukuku içerisinde çalıştık, gayret ettik. Sonrasında bizler güzel organizasyonlarda bulunduk. Sayın Cumhurbaşkanımızı Kayseri'de 6 sefer ağırlama imkanımız oldu. Elhamdülillah hepsinden alnımızın akıyla çıkabildik. Sayın Cumhurbaşkanımıza övgüsüne mazhar olabildik.” dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi tarafından Kayseri’de gerçekleştirilen Belediye Başkanları Çalıştayı’nı da değerlendiren Çopuroğlu, “Tabii şehrimizde farklı siyasi partilere mensup 8 genel başkan farklı zamanlarda geldi. Bir genel başkan birden fazla geldiği de oldu. İşte zaman zaman billboardlara çıktık, muhalefet partisinde. Ne diyordu billboard “Tıkır tıkır çalışan belediye başkanları Kayseri'de” diyordu. Biz bunu tersten okuyarak lehimize çevirdik. Çünkü hakikaten tıkır tıkır çalışan belediye başkanları Kayseri'de olduğunu özellikle söyledik” diye konuştu.

İlden ayrıksı bir iş yapmamız gerekiyor 
Milletvekili seçilmesinin ardından yaptığı çalışmalara da değinen Çopuroğlu, alışılmışın dışında bir çalışma ortaya koymaya çalıştıklarını, Kayseri ağzı ile dile getirerek, açıklamalarını şöyle sürdürdü:  “O gün bugündür şehrimiz ülkemiz için ne yaparız? Gayreti içerisindeyiz. Çünkü biz yönetişim anlayışımızda inovatif bir şeyler yapmamız lazım. Farklı bir şeyler yapmamız lazım. Yani sadece gidip gelen biri olmak yerine, el kaldırıp indiren biri olmak yerine inovatif bir iş yapmamız gerekiyor. Kayseri tabiri ile ilden ayrıksı bir iş yapmamız gerekiyor. Bu çerçevede hareket etmeye gayret ediyoruz. Bunu da yaparken sizleri ve vatandaşlarımızı dinlediğimizde onların bize söyledikleri, ifade ettikleri, toplum yararına olan her şeyi not alıyoruz. Elimizden geldiği kadar sahaya getirmeye çalışıyoruz. “

Polis Murat Akpınar’ın şehit edilmesi olayının ardından pompalı tüfeklerin satışıyla ilgili bir çalışma başlattıklarını belirten Çopuroğlu, geçtiğimiz yıl 4 bine yakın insanın pompalı tüfekle öldürüldüğünü hatırlatarak, pompalı tüfeklerin diğer ateşli silahlar gibi temini için İçişleri Bakanı ve bakan yardımcılarıyla görüştüklerini ifade etti. 

25 Milyar Dolarlık Katkı
Yedi emindeki otomobillerin ekonomiye kazandırılması için başlattıkları girişimin sonucu Adalet Bakanı’nın bu konuyu kısa sürede gündeme aldığını belirten Çopuroğlu, uygulama ile yaklaşık 25 milyar liranın ekonomiye kazandırılacağının altını çizerek, “Sayın Adalet Bakanımıza teşekkür ediyorum. Ay çıkmadan yani ekim ayı çıkmadan bir Kasım itibariyle bu tür araçların ekonomik Kazandırılmasıyla alakalı kanaatimizi nihayete erdirip fiiliyata dökmüş durumda. Özellikle teşekkür etmek istiyorum. Çünkü hesaplamalar yanlış olabilir ama yirmi beş milyar dolarlık bir rakamdan bahsediliyor. Sosyal medya ve basında da görüyoruz. Bu arabaların satışa çıkması halinde ikinci el piyasasına muhteşem bir gerileme olacağından bahsediliyor. Ben faydalı bir iş yaptığım kanaatindeyim. Inşallah önümüzdeki dönemlerde bunları devam ettirmeyi düşünüyoruz” dedi. 

Çopuroğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile kıdem tazminatı fonu konusunda görüştüğünü belirterek, “İşçinin ve işverenin hakkını korusun ve kaynağı kendisinde toplasın diye bir kanaatimiz vardı. Bu fonun kurulmasıyla alakalı, İnşallah onun da çalışmasına başlıyoruz” dedi.


Çopuroğlu: İlden ayrıksı bir iş yapmamız gerekiyor