Çolakbayrakdar'a rakip çıktı

AK Parti'de sürpriz gelişmeler devam ediyor. Melikgazi Belediye Başkanlığı aday adaylığını açıklayan Gökhan Ülke'nin ardından bakın hangi isim Kocasinan için aday adaylığı açıklaması yapacak? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Çolakbayrakdar'a rakip çıktı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye 31 Mart’ta yerel seçimler için sandık başına gidecek. Siyasi partilerde seçim telaşı başlarken hazırlıklar ise sürüyor. Aday adaylığı tamamlanan ya da tamamlanmak üzere olan partilerden aday adaylığı açıklamaları peş peşe geliyor. Bu kapsamda AK Parti’de ise sürpriz gelişmeler yaşanıyor. 

Dün akşam saatlerinde basın mensupları ile bir araya gelen Gökhan Ülke, AK Parti Melikgazi İlçe Başkanlığı görevinden istifa ederek Melikgazi Belediyesi aday adayı olduğunu açıklamıştı. Ülke, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’nun kendisine destek verdiğini de ifade etmişti. 

Ülke’nin aday adaylığının ardından AK Parti’de bir flaş gelişme daha yaşandı. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar'a rakip çıktı. Mimarlar Odası eski Başkanı İsmail Ruhlukürkçü, Kocasinan Belediyesi aday adaylığı için saat 15.30’da müracaatta bulunacağını duyurdu. 

İsmail Ruhlukürkçü kimdir?
İsmail Ruhlukürkçü 1972 yılında Kayseri’de doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi mimarlık bölümünden 1995 yılında mezun olan Kürkçü, AK Parti Kocasinan ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği ve AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeliği yapı. 

Diğer yandan dün basın mensupları ile bir araya gelen Gökhan Ülke Melikgazi AK Parti İlçe Başkanlığı görevinden istifa ederek, Melikgazi Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu aktarmıştı. Ülke, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’nun kendisine destek verdiğini de ifade etmişti.