Çıtlatanlar dikkat! Bunu günde en az 5 kez yapıyorsanız...

Sürekli parmak çıtlatıyorsanız, bu yönde bir alışkanlığınız varsa dikkat! Çünkü, önemli bir sağlık sorunu ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu konuda uzmanlar uyardı. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Çıtlatanlar dikkat! Bunu günde en az 5 kez yapıyorsanız...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Sürekli parmak çıtlatanlar dikkat. Uzmanlar bu konuda uyardı. Eğer siz de sürekli parmak çıtlatanlardansanız ve böyle bir alışkanlığınız varsa uyarıları mutlaka dikkate almalısınız. Çünkü çıtlatma önemli sağlık sorunlarına neden olabilir.

Uzmanlar uyarıyor

Bu konuda uyarı yapan Kayseri Melikgazi Hastanesi, sürekli parmak çıtlatmanın nelere sebep olacağı konusunda bilgi verdi. Uzmanlar, parmak çıtlatmanın kimi zaman stresten kimi zaman da can sıkıntısından sık yapılan bir alışkanlık olduğunu ifade ediyor.

Çıtlatanlar dikkat! Bunu günde en az 5 kez yapıyorsanız... 

Günde en az 5 kez parmaklarını çıtlatanlar dikkat

Konuyla ilgili olarak yapılan uyarıda, 'Bunun alışkanlık haline gelmesinin ellerde şişkinliğe ve kavrama gücünde azalmaya yol açabiliyor. Günde en az 5 kez parmaklarını çıtlatan kişilerin avuç içi eklemlerinin etrafındaki kıkırdağının kalınlaşma meydana gelmektedir' denildi. 

Tutma gücünde azalma olabiliyor

Uzmanlar, eklemlerin rahat hareket etmesini sağlayan eklem sıvısının oksijen, nitrojen ve karbondioksit gibi gazlar içerdiğini belirterek, parmak çıtlatmanın eklem yüzeylerinin birbirinden uzaklaşmasını neden olduğunu belirtiyor. Parmak çıtlatma eğer bir tik halini alırsa bağlarda gevşeme nedeniyle elin tutma gücünde azalma ortaya çıkabiliyor.