Cıngı: Biz snowboard'da Türkiye birincisiyiz

Ak Parti Kayseri Milletvekili Adayı Murat Cahid Cıngı Erciyes kayak merkezi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Cıngı: Biz snowboard'da Türkiye birincisiyiz
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Ak Parti Kayseri Milletvekili Adayı Murat Cahid Cıngı Erciyes kayak merkezi ile ilgili açıklamalarda bulundu:

"Erciyes kayak merkezi bir turizm merkezi ama bu iş bölgesel kalkınmayı tetiklediği için Kalkınma Bakanlığını ilgilendiriyor, orada çok yoğun teknoloji kullanılıyor, Teknoloji Bakanlığını ilgilendiriyor, oraya gelecek öğrencilerin hafta içerisinde gündüz gelip gitmesi lazım Milli Eğitim Bakanlığını ilgilendiriyor, çok boyutlu bir iş bu. Dolayısıyla şimdi biz Spor A.Ş kanalıyla mesela okullardan öğrenci getirip her hafta sonu 100, 150, 200 öğrenciye kayak öğretiyoruz. Hocalar, müdürler ister istemez tedirgin oluyorlar çocukların başlarına bir şey gelirse diye Allah korusun. Bunu sistemik hale getirmek lazım Avrupa’da adamlar yapıyorlar, beden eğitimi derslerini kayak bölgelerindeki okullar dağlarda yapıyor çocuk ilkokulu bitirmeden kayak öğreniyor.

O yüzden olimpiyatlarda, dünya kupalarında, Avrupa kupalarında bakıyorsunuz yüz ölçüm olarak Kayseri kadar olan Slovenya’da müthiş bir kayak sistemi kurmuşlar. Bizim 4 yarışmacıyla katıldığımız bir kupaya adamlar 40 yarışmacı ile geliyor. Nüfus olarak bizim 8 de 1’imiz bir ülke. Sistemi oturtmak gerekiyor, bu sadece bizle alakalı değil ülkemiz kayak turizmi ile de alakalı. Ülkemizin kayak bölgesindeki öğrencileri ile alakalı bir husus o yüzden. Bu iş antrenörler ile kulüplerin mahareti ile gerçekleşen bir iş, ama daha öncesinden spor kulüplerinin hiçbir imkanı yoktu. Sadece oradaki gönüllü birkaç abimiz, ablamız çocuklar kötü alışkanlıklar edinmesin diye gönüllü olarak yapıyorlardı. Destekçilerden aldıkları paralar ile ulaşım, yemek, kayak malzemesi temin edip gönüllü olarak bu işi yapıyorlardı."

Biz bütün kulüplerimize yer verdik dağda, oda verdik, ulaşımlarını sağladık, yeme, içme meselesinde oradaki işletmelerden indirimler aldık vesaire. Yeni kulüpler de çok açıldı son yıllarda ve baktığınız zaman cıvıl cıvıl bir ortam oluşuyor hafta sonları ama sadece hafta sonu. Biz snowboard’da Türkiye birincisiyiz, Kayseri ekibi.