Cıngı: Aynı çabayı şehir merkezimiz ve diğer bölgeler içinde göstermeliyiz

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, hangi konu için 'Aynı çabayı şehir merkezimiz ve diğer bölgeler içinde göstermeliyiz' dedi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Cıngı: Aynı çabayı şehir merkezimiz ve diğer bölgeler içinde göstermeliyiz
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

6 Kasım 2019'da Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan ormanları korumak ve sürdürülebilir şekilde yönetmek için her yıl 11 Kasım'ın "Milli Ağaçlandırma Günü" olarak kutlanmasına karar verilmişti. 5 yıldır süren uygulamada Kayseri’nin her noktasında da etkinlikler devam etti. 

‘Bu kültürü herkese aşılamalıyız’
11 Kasım Ağaçlandırma Günü dolayısıyla bir açıklama yapan AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid, şehri yeşillendirmenin şart olduğunu ifade etti. Cıngı, “Maalesef bozkırın hakim olduğu bir bitki örtüsünde yaşıyoruz. O zaman şehrimizi yeşillendirmek için ağaç dikmek hiç kesilmeyen bir toplumsal itiyat halini almalı. Çocuklarımıza, gençlerimize, kadınımıza, erkeğimize, teyzemize, amcamıza ağaç dikme kültürünü aşılamalıyız. Her fırsatta Kayserimizi ağaçlandırmalıyız. Çocuklarımıza 20-30 yıl sonrasına ormanlık bir Kayseri teslim etmeliyiz. “ dedi.

‘Birçok problemi şimdiden kontrol altına almış oluruz’
Açıklamalarına Erciyes’e dikilen ağaçlar hakkında bilgi vererek devam eden Cıngı, gelecek nesillere yemyeşil bir dağ bırakmak istediklerini söyledi. “ Şimdiye kadar Erciyes’e 7 milyonun üzerinde fidan dikildi.” diyen Cıngı konuşmasına şöyle devam etti; “Tek hedefimiz 2040-2050’lerin Erciyes’ini planlamak ve gelecek nesillere yemyeşil bir dağ bırakmak. Aynı çabayı şehir merkezi, Talas, Yamula, Ali Dağı, Erkilet, ve diğer bölgelerimiz için de gösterirsek çevre meselesinin en yoğun gündem olacağı gelecek yıllarda riski yönetmiş ve birçok problemi şimdiden kontrol altına almış oluruz.”