Kayserili ünlü Profesör hayatını kaybetti!

Aslen Kayserili olan ve Türkiye'nin önde gelen Üroloji uzmanları arasında gösterilen Prof. Dr. Necmettin Çıkılı geçirdiği rahatsızlığın ardından hayatını kaybettiği öğrenildi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayserili ünlü Profesör hayatını kaybetti!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Üroloji alanında yaptığı çalışmalar ve ameliyatlarla adından söz ettiren aslen Kayseri'nin Yahyalı ilçesinden olan ve bölgede 'Çıkı Hacı emminin oğlu' olarak bilinen Prof Dr Necmettin Çıkılı'nın geçirdiği kalp krizi sonrasında hayatınıkaybettiği öğrenildi. 

Kayserili ünlü Profesör hayatını kaybetti!

75 yaşında hayata veda eden Prof. Dr. Necmettin Çıkılı, uzun yıllar Ege Üniversitesi'nde üroloji anabilim dalı başkanlığı gibi önemli görevlerde de bulundu. Prof Çıkılı, özellikle prostat hastalıkları, ağrılı mesane sendromu alanlarında uzmandı. Yaşamını İzmir'de sürdüren Çıkılı, endoskopik üreter taşı tedavisi, mesane kanser ameliyatı, testis hastalıkları gibi konularda da önemli çalışmalar yapan bir isimdi. Prof. Dr. Çıkılı'nın İzmir, Alsancak Hocazade Camii'nde kılınan cenaze namazı sonrasında toprağa verildi. 

Kayserili ünlü Profesör hayatını kaybetti!

23 Haziran 1949'da Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde doğan, İlkokulu Ağçaşar Mahallesi'nde, Ortaokulu Develi'de Liseyi de TUBİTAK'ın burslu öğrencisi olarak Kayseri Lisesi'nde okuyan Prof. Dr. Necmettin Çıkılı kimdir?

Kayserili ünlü Profesör hayatını kaybetti!

Sağlıkta öncülük eden bir isimdi

Prof. Dr. Necmettin Çıkılı, lisans öncesi öğrenimlerini tamamladıktan sonra 1974 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ ndeki eğitimini başarıyla tamamlamış ve Tıp Doktoru unvanı almıştır. Aynı Üniversitede başlayan ihtisasını 1977 yılında tamamlayarak Üroloji Uzmanı olmuş ve Baş Asistan olarak görevine devam etmiştir. Prof. Dr. Necmettin Çıkılı, 1989 Yılında Doçent, 1996 yılında Profesör unvanlarını almıştır. Türkiye’de Ureterorenoskopi (idrar yolunun içinden girerek taş kırma) öncüsü olmuş ve Tüp bebek ünitesine bağlı olarak çalışan Androjoji (erkeklik bilimi) polikliniğini Üroloji bünyesine alarak Androloji’ ye önem vermiştir. Almanya ve Belçika’ya giderek (1990) ESWL  (Vücut dışından taş kırma) tedavisine öncülük etmiştir. 1992 yılında ise Radikal Prostatektomi’yi başlatmıştır.