Çiftçilere dijital çağrı: Kullanın yüzde 10 indirim var!

Dijital Tarım Pazarı, Kayseri'de masaya yatırıldı. Çiftçilere dikkat çeken çağrı...

Çiftçilere dijital çağrı: Kullanın yüzde 10 indirim var!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü toplantı salonunda Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) Uygulama ve Denetimleri konulu bilgilendirme ve eğitim toplantısı düzenlendi.
Toplantıya Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdür V. Funda Kılıç Güney, Bünyan İlçe Müdürü Zeki Büyüktanır, Kocasinan İlçe Müdürü Abdülaziz Yıldırım, Pınarbaşı İlçe Müdürü Fahri Ekinci, Sarıoğlan İlçe Müdürü Gökhan Özkan, Yahyalı İlçe Müdürü Mehmet Parlak ve Yeşilhisar İlçe Müdürü Salih Bektaş ile ilçe müdürlüklerinde görevli konu sorumlusu personel katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Mustafa Şahin, Dijital Tarım Pazarının gün geçtikçe öneminin daha iyi anlaşıldığını, tarımsal ürünlerde fiyat istikrarı, arz, talep, fiyat üçgeninde denge, ürün satışındaki belirsizliğin giderilmesi, maliyetlerde düşüş, markalaşma imkânı, geniş pazarlama alanı gibi konularda çiftçimize kolaylıklar sağladığını söyledi.
"ÇİFTÇİLER SİSTEMİ AKTİF KULLANMALI"
Şahin, “TARSİM sigortası yaptıran çiftçilerin kayıt olduklarında poliçe tutarlarında yüzde 5, DİTAP sistemi üzerinden sözleşme yaptıklarında da yüzde 5 olmak üzere, toplamda yüzde 10 indirim uygulanıyor. Çiftçilerimizin DİTAP sisteminden faydalanmaları için planlı bir eğitim programı uygulanıyor.  Tarım sektöründeki STK, birlikler, kooperatifler ve sektördeki diğer paydaş kurumlar ile birlikte çalışılıyor. Bu nedenle çiftçilerimizin sistemi daha aktif kullanmaları gerekiyor” dedi. Toplantıda daha sonra konunun uzmanları tarafından 2021 yılı uygulamaları ve uygulamaların denetimi konusunda katılımcılara bilgi ve eğitim verildi.