ÇİFTÇİLER MECLİS'TE ÇARE ARIYOR!

ÇİFTÇİLER MECLİS'TE  ÇARE ARIYOR!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Ülke genelinde olduğu gibi Kayseri’de de yaşadıkları sakıntılar nedeniyle çıkış arayan çiftçiler, Ankara’da siyasilerin kapısını çalıyor. Bünyanlı çiftçilerin ardından bu kez de Pınarbaşılı muhtarlar ve aynı zamanda ilçe Ziraat Odaları Başkanları Ankara yollarına düşerek, Kayseri milletvekillerinden sorunlarının çözümü için yardım istedi. Pınarbaşılı Muhtarlar, bankalara olan çiftçi borçlarından yana dert yanarken, Ziraat Odaları Başkanları ise yılan hikâyesine dönen sulama projeleri konusunda nabız yoklayıp, destek istedi. Geçtiğimiz günlerde de Bünyanlı çiftçiler, Ankara’da dertlerine çare aradı. Dertli çiftçilerin biriken sorunlar nedeniyle özellikle iktidardaki vekillerden beklentileri oldukça fazla. 

 

Çiftçiler, Tarım ve Hayvancılıkta yaşadıkları sıkıntıların çözümü için Ankara’nın yollarını aşındırmaya devam ediyor. Bankalara borçlu olanlar, hacizlik olanlar, yapılandırma konusunda beklenti içinde olanlar ve bunun yanı sıra kentte yıllardır merakla beklenen ve adeta yılan hikayesine dönen sulama projeleri konusunda dertli olan çiftçiler, Ankara yollarını aşındırıyor.

BÜNYANLI ÇİFTÇİLER ANKARA’DA ÇÖZÜM ARADI

 Bir süre önce Bünyanlı çiftçiler, MHP Milletvekili Baki Ersoy’u, ardından da Kayserili Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu’yu ziyaret ederek taleplerini iletti. Çiftçiler, özellikle borçların faizsiz olarak yapılandırılması ve ertelenmesine yönelik istekte bulundu.

Bünyanlı çiftçilerin ardından bu kez de Pınarbaşılı Muhtarlar Meclis’te iktidar ve muhalefet partisi Milletvekillerini ziyaret ederek, sorunların çözümü için destek istedi. Muhtarlar, AK Parti Milletvekilleri; Mustafa Elitaş, İsmail Tamer, Hülya Nergis ve İsmail Emrah Karayel’le bir araya gelip, toplantı yaptı.

ELİTAŞ, MUHTARLARIN SORUNLARINI DİNLEDİK

AK Parti Milletvekili Mustafa Elitaş’ı ziyaret eden çiftçiler, dertlerini anlattı. Çiftçilerin ziyareti ile ilgili açıklama yapan Elitaş, “Kayseri Pınarbaşı İlçemizden gelen muhtarlarımızla toplantı yaptık. Muhtarlarımızın sorunlarını dinleyerek çözüm üretmeye çalıştık” dedi.

MUHTARLAR, İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ATAŞ’A DERT YANDI!

Pınarbaşı ilçesinde görev yapan bazı mahalle muhtarları, İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş’ı, Meclis’te ziyaret ederek, özellikle çiftçilerin yaşadıkları sorunlardan yana dert yandı.

Yaşadıkları sıkıntılara çözüm bulmak için Ankara yollarına düşen Pınarbaşılı bazı mahalle muhtarları, İYİ Parti Kayseri Milletvekili ve aynı zamanda Pınarbaşı eski Belediye Başkanı Dursun Ataş’ı, Meclis’te ziyaret etti. Muhtarlar, Ataş’a yaşanan sıkıntıları anlattı ve destek istedi.

ATAŞ: YANLIŞ POLİTİKALAR YÜZÜNDEN SORUNLAR HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Çiftçileri dinleyen Ataş, sorunları çok iyi bildiğini ve her fırsatta da dile getirdiklerini belirtti. Ataş, “Kayseri’de de sık sık çiftçilerimizle bir araya geliyoruz ve dertleri dinliyoruz. Bugünde değerli hemşerilerimiz ziyarete gelerek, yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Belediye başkanlığım döneminde de şimdi de bölgemizin içinde bulunduğu durumu, yaşanan olumsuzlukları biliyorum. Ne yazık ki her geçen gün sorunlar azalacağına yanlış politikalar yüzünden daha da artıyor” diye konuştu. 

Meclis’te Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu'nda görev yapan Ataş, sorunların çözümü için elinden gelen mücadeleyi göstereceğini belirtirken, muhtarlar özellikle çiftçi borçları ve yapılandırma gibi konulardan yana dert yandı. Diğer yandan Ataş’ı, İYİ Partili bazı yöneticiler de ziyaret etti. Ataş, “Pınarbaşı’ndan muhtarlarımıza ve İYİ Parti Kayseri teşkilatımızdan misafirlerimize ziyaretleri için teşekkür ederim” ifadelerini de kullandı.

ANKARA’YA SULAMA ÇIKARMASI! ÖZHASEKİ’DEN DESTEK İSTEDİLER

Kayseri’de sulama projeleri konusunda yaşanan sıkıntılar sürerken bu konuda farklı çevreler Ankara yollarına düşerek, çalışmaların hızlandırılması talebinde bulunmaya devam ediyor. Bu kez de Ziraat Odaları Başkanları AK Parti Milletvekili Mehmet Özhaseki’yi ziyaret ederek, bu konuda destek istedi.

Ziyaretle ilgili açıklama yapan Özhaseki, “Kayseri Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Abdülkadir Güneş ve ilçe ziraat oda başkanlarımız ile Kayseri’de sulama projelerinde gelinen aşamayı ve bundan sonrası için yapılabilecekleri görüştük. Kayseri ticaret şehri olmakla birlikte tarım potansiyeli de olan bir şehrimiz. Bu anlamda bizler de elimizden gelen desteği sunmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.  Haber: Cafer ZENGİN