Çiftçi ve esnafa kötü haber!

Kayseri'de de esnafın ve çiftçinin yaşadığı ekonomik sıkıntılar sebebiyle başvurduğu kredilerle ilgili kötü haber geldi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Çiftçi ve esnafa kötü haber!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de de hem esnafı hem çiftçiyi yakından ilgilendiren haber geldi. Esnaf ve çiftinin yaşadığı ekonomik zorluklar sebebiyle başvurduğu kredi faiz oranları artırdı. 

Geçtiğimiz günlerde Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri, esnaf kefalet kredilerinde faiz oranlarının yüzde 100’e varan bir artış yapıldığını duyurmuştu. Bu artışın, daha önce çekilen ve ödemesi devam eden esnaf kredilerini etkileyeceği belirtilmişti. 

Faiz oranlarının Halk Bankası tarafından değiştirildiği söylenirken bankadan açıklama gecikmedi. Bankanın esnaf kredileri faiz oranlarını 1 Mayıs'tan itibaren geçerli olmak üzere güncellediği aktarılan açıklamada, faiz oranı değişikliğinin geçmişe yönelik olarak uygulanmadığı ifade edildi.

Diğer yandan çiftçiyi üzen açıklama ise Ziraat Bankasından geldi. Ziraat Bankası, çiftçilerin kullandıkları kredi faiz oranını yüzde 9,75’ten yüzde 56’ya yükseltti. Çiftçiler düşük faizle aldıkları destek kredilerine gelen 5,7’lik artış çiftçiyi nasıl ödeme yapacağı konusunda düşündürmeye başladı.