CHP Tomarza Belediyesi iddialarını yargıya taşımaya hazırlanıyor

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık'ın açıklamalarının ardından AK Partili Tomarza Belediyesi'ndeki sessizlik dikkat çekiyor. CHP önümüzdeki hafta yargıya başvuracak...

CHP Tomarza Belediyesi iddialarını yargıya taşımaya hazırlanıyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Meclis’teki bütçe görüşmelerinde Tomarza Belediyesi  ile ilgili olarak dikkat çeken iddiaları gündeme taşımıştı.  Arık, “Ülkemizde nasıl bir soygun, nasıl bir vurgun düzeninin oluşturulduğunu ilim Kayseri’nin küçük bir ilçesinden örnek vererek açıklamak istiyorum” diyerek Tomarza Belediyesi’nde 2017 yılında yaşananları TBMM gündemine taşıdı. Bir firmanın bir yıl içinde belediyeye 100 kere fatura kestiğini belirten Arık, “Yol yapmışlar içinde asfalt yok, dış cephe boyası var. Hem de bugün litresi 22 lira olan boyanın litresine 2017’de 220 lira ödemişler” diye konuştu.

İDDİALARI MECLİS KÜRSÜSÜNDE DİLE GETİRDİ

TBMM’de görüşmeleri devam eden Bütçe Görüşmelerinde CHP Grubu adına konuşan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, “Yine içinde bolca rakam bulunan, özünde askıda ekmeğe muhtaç edilen yurttaşın olmadığı bir soygun bütçesi ile karşı karşıyayız. Ülkemizde nasıl bir soygun, nasıl bir vurgun düzeninin oluşturulduğunu ilim Kayseri’nin küçük bir ilçesinden örnek vererek açıklamak istiyorum” diyerek 2017 yılında Tomarza Belediyesi’nde yaşanan olayları kürsüden aktarmıştı.

CHP SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Milletvekili Arık’ın açıklamalarının ardından AK Partili Tomarza Belediyesi’ndeki sessizlik ise dikkat çekiyor. Bu yönde herhangi bir açıklama yapılmazken, CHP yönetiminin, önümüzdeki hafta ilçeye giderek, konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacağı konuşuluyor.

Tomarza Belediye Başkanı Davut Şahin'in iddialarla ilgili sessizliği sürüyor.

CHP Milletvekili Arık'tan, Tomarza Belediyesi'nde 'soygun' iddiası

Detaylar için TIKLAYIN