CHP: Suç duyurusunda bulunacağız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından Pınarbaşı'da yeniden seçime gidilmesine ilişkin açıklama geldi. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

CHP: Suç duyurusunda bulunacağız
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) arasında kıyasıya bir rekabetin yaşandığı Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde Yüksek Seçim Kurulu (YSK), tarafından seçim iptal edildi. İlçede 2 Haziran’da yeniden sandık başına gidilecek. Konuya ilişkin CHP’den açıklama geldi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı; 

“Pınarbaşı İlçe Seçim Kurulu tarafından 03.04.2024 tarihinde verilen karar ile Pınarbaşı ilçesinde, halkımızın oyları ile kazandığımız seçim iptal edilmiş ve bu karara İl Başkanlığımız tarafından 04.04.2024 tarihinde İl Seçim Kuruluna itiraz edilmiş, itirazımızın İl Seçim Kurulu’nca reddedilmesi üzerine, 05.04.2024 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu’na itiraz edilmişti.
Yüksek Seçim Kurulu tarafından 06.04.2024 tarihinde verilen karar ile itirazımızın reddedildiği bildirilmiştir. Bu karar ile Pınarbaşı İlçe Seçim Kurulu’nun vermiş olduğu seçimin yenilenmesi kararı kesinleşmiştir. 
Pınarbaşı ilçemizde, 02.06.2024 tarihinde yeniden Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclis Üyeliği seçimi yapılacaktır. 
Hukuk kurumlarının siyasete alet edilmemesi en büyük özlemimiz olsa da gerekçesiz, dayanaksız, Yüksek Seçim Kurulu içtihatlarına aykırı, hukuk dışı baştan savma kararlara bakıldığında, siyasetin hukuk kurumları üzerindeki baskısını üzülerek görebilmekteyiz. 
Milliyetçi Hareket Partisi tarafından partimize atılan “oy çalındı” iftirasını hayretle izlemekle birlikte, bu oy çalan kişi ya da kişilerin henüz ortaya çıkmamış, çıkarılmamış olması, Pınarbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bu konuyla ilgili herhangi bir soruşturma ya da soruşturmalar varlığı bildirilmemiş olması İlçe, İl ve Yüksek Seçim Kurulu kararlarında bu konuda bir delil gösterilmemiş olması atılan iftiranın kirliliğini de göstermektedir. 
Ancak bilinmelidir ki; Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Örgütü olarak bu iftira taşıyan videoları hazırlayan, paylaşan oy çalındı algısı yaratan, sorumluluğu tespit edilen sandık başkanları ve görüntüdeki bütün kişiler ile ilgili olarak suç duyurusunda bulunacağız.
Eğer oy çalan birisi varsa, tespit edilirse, biz de bu kişi ya da kişilerden sonuna kadar şikayetçi olacağız. Ama eminiz ki; Cumhuriyet Halk Partisi örgütlerine mensup hiç kimse hak yemez, hakkını yedirmez. 
Pınarbaşı Belediyesi ile ilgili olarak seçimin yenilenmesi kararı kesinleşmiş olduğundan Kayseri Valiliği’ne yapmış olduğumuz “Belediye Başkanı Görevlendirme” talebimizin gereğinin yapılmasını en kısa sürede Kayseri Valiliği’nden bekliyoruz. 
Türkiye’nin birçok yerinde belediyeleri kaybeden Cumhur İttifakı’nın bileşenleri partilerin, itiraz süreçlerinde belediyelerin bütçelerini nasıl tasarruf ettiğini kamuoyu açıkça ve hayretle izlemektedir. 
Pınarbaşı Belediyesi’nin bütçesindeki her bir kuruşun takipçisi ve koruyucusu olduğumuzu bildirerek, tarafımıza ulaşan ihbar ve şikayetlerin vahameti göz önüne alınarak, acilen ve tedbiren söz konusu belediyenin tüm birimlerinin mali ve idari anlamda kontrol altına alınması, Pınarbaşı Belediyesi’nin sağlıklı şekilde yönetilmesi gerekmektedir. 
Hiçbir zaman, şiddetin, tehdidin, iftiranın, yargı kurumlarına baskının, hakaretlerin tarafı olmamış partimiz, üyeleri ve seçmenleri Pınarbaşı’da yenilenecek seçimlerde büyük bir farkla Deniz Yağan başkanımızı yeniden seçecektir. 
Bundan bizim ve Pınarbaşı halkının hiç şüphesi yoktur. En yüksek sesle haykırıyoruz! Pınarbaşı’ya Deniz gelecek…”