CHP o ilçeler de oy kullanmadı

Cumhuriyet Halk Partisi'nde Feyzullah Keskin'in tek liste ile seçimlere gittiği il kongresinde, Keskin'in listesinin divana sunulmasının ardından taşra ilçeleri tepki gösterdi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

CHP o ilçeler de oy kullanmadı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi’nde Melikgazi delege seçimleri sırasında yaşanan olaylar nedeniyle seçimlerinin yapılmamasının ardından Melikgazi ilçesinin temsil edilmediği il kongresinde bazı ilçe başkanları ve il delegeleri de listenin açıklanmasının ardından oy kullanmadan salondan ayrıldı. Develi İlçe Başkanı Yusuf Bulut 20 delegesi bulunan Develi’den sadece bir delegenin oy kullandığını belirterek, “Kayseri’nin en büyük taşra ilçesi olan Develimiz, Develimizin 20 delegesi yok sayıldığı için oy kullanmadık” sözleriyle tepkilerinin gerekçesini açıklarken; Felahiye İlçe Başkanı Ali Özbay da, “Dün eleştirdikleri ne varsa onu yaptılar” diyerek tepkisini dile getirdi. Özbay, Felahiye delegelerinden hiç kimsenin oy kullanmadığını belirtti. 
İl delegesi seçildi ama ismi listeden silindi
Yahyalı İlçe seçimlerinde il delegesi seçilen ancak isminin il delege listesinden silindiğini belirten Ali Türkmen de Yahyalı ilçe delegeleri olarak oy kullanmayarak, salondan ayrıldıklarını belirtti. Yapılanlar CHP’ye yakışmıyor diyen Yeşilhisar İlçe Başkanı Deniz Onaç da kendilerine verilen sözlerin tutulmadığını ifade ederek, 9 il delegesinin de oy kullanmadığını ifade etti. CHP’de söz konusu ilçelerin yanı sıra Pınarbaşı ve İncesu ilçe başkanları ve il delegelerinin de oy kullanmadığı ifade edildi. 
Mustafa Devrim Demirtaş seçilmeden istifa etti
Feyzullah Keskin’in yönetiminde yer alan Avukat Mustafa Devrim Demirtaş, divana verilen listede disiplin kurulu üyesi olarak yer alıyordu. Demirtaş, listede yer almak istemediğini belirterek, divana dilekçesini sundu. Ancak oylamaya geçilirken hala ismi listede yer alan Demirtaş’ın, seçimlerin ardından da istifasını sunacağı öğrenildi.