CHP'nin belediye başkan adayları belli oldu

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi'nde 227 seçim çevresinde belediye başkan adaylarını belirledi. Kayseri'de de iki belediye başkan adayı belli oldu. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
CHP'nin belediye başkan adayları belli oldu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 4'ü büyükşehir olmak üzere, 227 seçim çevresinde parti meclisinde alınan kararla belediye başkan adayları belirlendi. İstanbul'da Ekrem İmamoğlu, Ankara'da ise Mansur Yavaş yeniden aday olurken, Kayseri’de de 2 belediye başkanı belli oldu. Konuyla ilgili olarak Olay’a özel açıklamalarda bulunan CHP Kayseri İl Bakanı Feyzullah Keskin, “Ben adaylarının bir an önce açıklanması ve sahada adaylarla birlikte çalışmaların yapılması gerektiğine inanıyorum. Biz, Kayseri olarak, uzun süre öncesinden her ne kadar aday adayı dediysek de adaylarımızı açıkladık. Onlar zaten uzun bir süredir çalışıyor, bunun da faydasını gördük. Parti Meclisi’nde açıklanan iller büyük iller, özellikle Cumhurbaşkanı, AKP  Genel Başkanı’nın, ‘İstanbul olmazsa olmaz’ dediği bir yerde adayın bir an önce netleşmesi ve aday olarak çalışmalarını yürütmesi çok mantıklıydı. Parti Mecilsi’mizde dün yapmış olduğu toplantıda zaten 5 tane büyük şehri, 227 tane il, ilçe ve beldeler olmak üzere adaylarımızı açıkladı. Bunların içinde de, şehrimizden de iki ilçemiz var. Bünyan İlçemiz Sayın İbrahim Marzıoğlu ve Akkışla ilçemizde Mustafa Dursun’un adaylıkları parti meclisimizde geçerek, kesinleşti. Aslında niyetimiz Kayseri’deki bütün adayları açıklamaktı. Ama Kayseri’de daha öncesinden gelen, benim de sıcak baktığım, olması gerektiğine inandığım tabanın da zorladığı bir birliktelik oluştu. Bu anlamda görüşmeler bittikten sonra, bir işbirliği sağlayabilirsek uzun süredir bunun için görüşüyoruz.  Böyle bir uzlaşı olmadığında, bütün ilçelerimizde adaylarımız belli. Uzlaşı olmazsa CHP kendi ismiyle 16 ilçe ve büyükşehir adayını açıklayacaktır”

CHP'nin belediye başkan adayları belli oldu

CHP'nin belediye başkan adayları belli oldu

İYİ Parti’nin GİK kararı ile yerel seçimlere tek başına girme kararına rağmen CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un  Kayseri’de katıldığı basın toplantısında, işbirliğinin olabileceğini yönündeki açıklamalarının yansımalarını da değerlendiren Keskin, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Yandaş medya bu birlikteliği bozmak adına kışkırtıcı, taraflı olan bazı kişilerin yorumlarıyla birlikte yayınlar yapıyor. Ama tekrar söylüyorum: Doğru olan, 30 yıldır Kayseri’yi yöneten, artık yönetemez duruma gelmiş olan bir zihniyetten kurtarmak. Bu anlamda, Kayseri halkının tepkilerini, yansımalarını mutlaka değerlendireceğiz. Göz ardı etmeyeceğiz. Kimlerle uzlaşabiliyorsak, Kayseri kamuoyunun karşısına ‘biz uzlaştık’ diyerek adayımız kişilerle çıkacağız. Bu birlikteliği bozmak adına yayınlar yapacaklar, söylemlerde bulunacaklar. Biz işimize bakıyoruz. Dikkat ederseniz polemiklere girmemeye çalışıyoruz. Artık halkımız polemiklerden bıktı. Projelerle, kendi geçimiyle ilgili, kendi yaşam biçimiyle ilgili çözümler arıyor. Belediyecilikte biz bunu yapacağız.”