CHP lideri Özel'den, Kayserili isme 'mikrop' göndermesi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bir TV kanalında CHP'ye kurulan kumpaslar üzerine yaptığı açıklamalarda söyledikleriyle dikkat çekti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Kayserili Sinan Burhan hakkında sarf ettiği sözler dinleyenleri şaşırttı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel katıldığı TV programında Kayserili Sinan Burhan’a dair sert sözler söyledi. 
Çıktığı TV programında CHP hakkında konuşanlara dair soruları yanıtlayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel “Birincisi Cumhuriyet Halk Partisi’nde siyaset yapmış, milletvekilliği yapmış. Üye olmuş, gazeteci olarak CHP üyeliğinden övünç duyuyorum demiş. Sonra çeşitli yandaş kanallara taşınmışlar, savrulmuşlar, dağılmışlar. Yüksek meblağlar karşılığında her gece o kanallardan CHP’ye saldırıyorlar ve Mutlak butlan bilmem ne o bu. Kimle tartışıyor, kimle gülüşüyor? Kim kaldırıyor, kim vuruyor? Kim göğsünde yumuşatıp, ötekine pas atıyor?” dedi.

‘Mikroba neden hasta yapıyorsun diye sorulur mu?’

Sözlerine devam eden Özel, “Bir tarafta Sinan Burhan. Ben ona ne diyeyim? O Ekrem başkan tutuklanmadan önce elinde bir partinin genel başkan yardımcısından gelen bilgiye göre Ekrem Başkan tutuklanacak diye on gün önceden söyleyen adama ne diyeyim? Yani, mikroba neden hastalık yapıyorsun diye sorulur mu?” diyerek Kayserili isme mikrop göndermesi yaptı. 
Sadece Sinan Burhan’a değil onunla aynı stüdyoda yer alan isimlere dair de konuşan Özel, “Ama onunla aynı stüdyoyu paylaşan, CHP’liyim diye kendini ifade eden partiden atılmış. Neden atılmış bu yaptıkları yüzünden atılmış ondan sonra bütün gün partiyi tartıştıranlar var.” diye sözlerine devam etti. 

‘Bu çirkin üslubu şiddetle kınıyorum’

CHP Genel Başkanı Özel’in kendisi hakkında söylediği sözlere sosyal medya üzerinden yanıt veren Sinan Burhan ise “Sayın Özgür Özel’in Sözcü TV’de şahsıma yönelik kullandığı “mikrop” ifadesini bir ana muhalefet liderine asla yakıştıramadım. Siyaset eleştiri yeridir, hakaret değil! Anlaşılan son günlerde ortaya saçılan yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarının baskısı Sayın Özel’in psikolojisini bozmuş. Fikirle mücadele edemeyenler hakarete sarılır. Toplumu ayrıştıran, seviyesiz dili reddediyor ve Sayın Özgür Özel’in bu çirkin üslubunu şiddetle kınıyorum” dedi.