CHP'li vekil Bakan'a, yılan hikâyesine dönen hızlı treni sordu! Bakan bakın bu kez ne cevap verdi

CHP'li vekil Bakan'a, yılan hikâyesine dönen hızlı treni sordu! Bakan bakın bu kez ne cevap verdi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık’ın,  Yüksek Hızlı Tren ile ilgili sorusuna Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’dan beklenen yanıt geldi. Bakan, dış finansman arandığını söyledi.

CHP Milletvekili Arık, bir süre önce Bakan’a, Yüksek Hızlı Tren'in Kayseri'ye gelmesi için bugüne kadar kaç proje hazırlandı, kaç ihale yapıldı? Kayseri Yüksek Hızlı Tren projesi bugün hangi aşamadadır? Kayseri -Antalya arasında Yüksek Hızlı Tren projeniz var mı? Varsa hangi aşamadadır?” şeklinde sorular yöneltti.  Ulaştırma ve Altyapı Balanı Adil Karaismailoğlu, Milletvekili Çetin Arık’a verdiği yanıtta, yüksek hızlı trenle ilgili dış finansman arandığını belirtti. Karaismailoğlu, “Dış finansman sağlanarak yapılacak” dedi.

“PROJE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR”

Bakan Karaismailoğlu, Arık’ın “Kayseri -Antalya arasında Yüksek Hızlı Tren projeniz var mı?” sorusuna da, “Proje çalışmaları devam ediyor”  yanıtını verdi.

İşte Bakan’ın, Kayseri’nin yıllardır merak ettiği hızlı tren konusunda verdiği yanıt:

Yüksek Hızlı Tren'in Kayseri iline gelmesi yönünde "Yerköy-Kayscri Hızlı Demiryolu Projesi" ve "Kayseri-Nevşehir-Aksaray-Konya-Antalya Hızlı Demiryolu Etüt Projesi" planlanmıştır. Yerköy-Şefaatli-Kayseri (142 km) arasında 200 km/sa hıza uygun yeni çift hatlı, elektrikli ve sinyalli olarak planlanan hattın proje çalışmaları tamamlanmış olup, dış finansman sağlanarak yapılacaktır. Kayseri-Nevşehir-Aksaray-Konya-Antalya (541 km) arasında planlanan hızlı demiryolu etüt projesi ise, 4 kesimden oluşmaktadır. 86 km'Iik Konya-Seydişehir kesiminde proje çalışmaları tamamlanmıştır. 149 km'lik Kayseri-Aksaray, 141 km'lik Aksaray-Konya ve 165 km'lik Seydişehir-Antalya kesimlerinde ise, proje çalışmaları devam etmekte olup etüt-proje çalışmalarının tamamlanmasına müteakip yatırım programına alınması planlanmıştır.