CHP'li Vekil: 3 gün kaldı

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde 2 Haziran da yeniden yapılacak seçim için geri sayım başlarken CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, seçim mesajlarını ilçede verdi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
CHP'li Vekil: 3 gün kaldı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi’nin iptal edilmesinin ardından 2 Haziran da yeniden sandık başına gidilecek. Çekişmeli bir yarışın olacağı ilçede ise partiler çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede geçtiğimiz hafta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın gelerek miting yaptığı ilçeye bugün Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar geldi. Başkan Karalar, partisinin adayı Deniz Yağan için oy istedi.

Karalar’a Pınarbaşı ziyareti sırasında CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç de eşlik etti. Burada konuşan Milletvekili Genç, bu seçimin Pınarbaşı, Kayseri ve Türkiye için çok önemli olduğunu söyledi. 

‘Daha çok fark atacaksın ki belediye başkanlığın tescillensin’

Genç, “2 Haziran’a üç gün kaldı. Çok önemli bir gün bizim için… Hem Pınarbaşı için hem Kayseri için hem de Türkiye için. 2 Haziran demokrasinin tecelli ettiği gün olacak. 31 Mart’ta yaşanan hak gaspı tüm Türkiye’nin gözleri önünde gerçekleşti. 324 oy fark ile seçimi kazanan kıymetli belediye başkanımızın hakkı gasp edildi ve iki ay sonrasına seçim yenilenmesi sağlandı.

Pusulanın içerisinde dört tane oy var iki tanesini geçerli saydılar, iki tanesini de geçersiz saydılar. ‘Sen 324 oy farkı ile belediye başkanı olamazsın, daha çok fark atacaksın ki belediye başkanlığın tescillensin’ dediler.” ifadelerini kullandı. 

'Pınarbaşılılar ne olduğunun farkında'

Genç  ilçede ayak basmadık hiçbir yer bırakmadıklarını söylerken, “İki aydır gezmedik dağ, tepe, köy, mahalle bırakmadık. Elini tutmadığımız vatandaşımız, gitmediğimiz köy, mahalle kalmadı. Pınarbaşılılar ne olduğunun, 2 Haziran’da ne yapmaları gerektiğinin farkında. Elimizden alınan hakkımızı 2 Haziran’da hep birlikte geri alacağız!” diye konuştu.