CHP'li Ümit Özer gündeme getirmişti! Büyükkılıç özür diledi...

CHP'li Ümit Özer gündeme getirmişti! Büyükkılıç özür diledi...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremde eşi ve 2 çocuğuyla birlikte toplam 7 yakınını kaybeden Zafer Karataş isimli depremzede, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin kendisinden mezar ücreti, aldığını ifade ederek, duruma tepki göstermişti. Olayın CHP Milletvekili aday adayı ve eski İl Başkanı Ümit Özer tarafından gündeme taşınmasını ardından Büyükkılıç, açıklama yaparak, depremzedeyi arayıp özür dilediğini, parayı alan personel hakkında da soruşturma başlatıldığını belirtti.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde eşi ve 2 çocuğuyla birlikte toplam 7 yakınını kaybeden Zafer Karataş, isimli depremzede  Milletvekilliği aday adaylığı için bir süre önce İl Başkanlığı görevinden istifa eden Ümit Özer’e yaşadıklarını anlattı. Depremden 9 gün sonra yakınlarının cesetlerinin enkaz altından çıkartıldığını ifade eden Karataş, deprem bölgesindeki arama kurtarma yardımının eksikliğinden dert yandı. 

CHP'li Ümit Özer gündeme getirmişti! Büyükkılıç özür diledi...
"KAYSERİ BELEDİYESİ MEZAR PARASI ALDI! BU ÇOK ZORUMA GİTTİ" 
Yakınlarını kaybetmenin acısını yaşarken Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin kendisinden mezar parası aldığını ifade eden Karataş, “Ailemi defnetmeden önce cenaze işleriyle benim samimi bir arkadaşım ilgilendi. Cenaze belgelerini alıp, Kayseri Büyükşehri Belediyesi'nin Asri Mezarlığı'na gitmiş orada ondan 3 mezar için 825 lira almışlar. Belgesi var, cebimde duruyor. Parayı kredi kartından çekmişler.
Kayseri Belediyesi bu acı günümüzde mezar sattı bize. Hangisine yanayım. Çok para olmayabilir, ama manevi bir şey var ortada. Saygı denen bir şey var. Benden o gün mezar parası aldılar. Onun yanına 3 mezar daha aldım, elbet onu vereceğim. Biz ölmediğimiz için onların parasını ödedim. Ona bir şey demiyorum. Benden aldıkları mezar parası çok zoruma gitti” dedi. 
BÜYÜKKILIÇ ÖZÜR DİLEDİ

CHP'li Ümit Özer gündeme getirmişti! Büyükkılıç özür diledi...

Olayın gündeme gelmesinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Büyükkılıç, olayı öğrendikten sonra acılı baba Karataş’ı arayarak özür dilediğini ifade etti. Karataş’tan mezar ücreti alan personel hakkında da soruşturma başlatıldığını kaydeden Memduh Büyükkılıç, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Zafer Karataş kardeşimizin depremde kaybettiği ailesinin defni için belediyemizde görevli Mezarlık personelinin 825 ₺ resmî ücret aldığını öğrendim. Derhal Zafer Karataş beyi şu anda bulunduğum Elbistan İlçemizden arayarak şahsım ve belediyemiz adına kendisinden özür diledim. Depremin ilk gününden beri depremden etkilenen tüm illerimizde yaraları sarmak için ekiplerimizle var gücümüzle çalışıyoruz, bu üzücü uygulamayı yapan personelimiz hakkında derhal soruşturma başlattığımın bilinmesini isterim”

CHP'li Ümit Özer gündeme getirmişti! Büyükkılıç özür diledi..."HER ŞEYİ, YAŞANILAN AFETİ, VATANDAŞIN DAR GÜNÜNÜ, ÇARESİZLİĞİNİ TİCARETE, PARAYA, RANTA ÇEVİRENLERİ MİLLET NOT EDİYOR" 

Olayı gündeme taşıyan CHP Milletvekili aday adayı Ümit Özer de depremzede vatandaşı ziyaretine ve isyanına ilişkin şu ifadeleri kullanmıştı:

Atılması gereken adımları atmayıp, yaşadığımız her olumsuzlukta, felakette  "helallik" isteyerek sorumluluktan kaçmaya çalışanları, beceriksizliklerine kılıf bulmaya çalışanları, bu millet not ediyor. Zor gününde vatandaşa sahip çıkmayanları bu millet not ediyor. Dar günde parayla çadır satanları, vatandaşı barınaksız bırakanları, yaşanılan afeti, çaresizliği bile her alanda ticarete, fırsata dönüştürmeye çalışanları, para ve rant hırsına teslim olanları bu millet not ediyor. Kahramanmaraş merkezli depremde 2 çocuğunu, eşini, yakınlarını kaybeden vatandaşımızı ziyaret ederek, dertleştik, acısını paylaştık. Bu acılar bir daha yaşanmasın diye sözümüz söz, herkesin güven içinde yaşayacağı bir geleceği mutlaka ama mutlaka inşa edeceğiz. "Acıyı hissediyorsan canlısın başkasının acısını hissediyorsan insansın"