CHP Kayseri'de sular durulmuyor! Bir ilçede daha toplu istifa
Cumhuriyet Halk Partisi'nde istifalar sürüyor. 8 ilçe başkanının görevden alınmasının ardından tepki dinmiyor.
Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) mahkemenin verdiği ‘mutlak butlan’ kararı ile birlikte yeniden genel başkanlık koltuğuna oturan Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibinin Kayseri'de gerçekleştirdiği görevden almalar tepkileri beraberinde getirdi.
Kılıçdaroğlu’nun göreve geldikten sonra Kayseri'ye atadığı İl Başkanı Okan Marzıoğlu ve yönetimi, bir süre önce 8 ilçe başkanını görevden aldı ve aynı zamanda tedbirli olarak disipline sevk etti.
Kayseri'de 8 ilçe Başkanı görevden alındı
Alınan kararla birlikte Hacılar İlçe Başkanı Galip Can Tatlı, Sarıoğlan İlçe Başkanı Mustafa Atabaş, Develi İlçe Başkanı Faruk Kürkçü, Tomarza İlçe Başkanı Enbiya Aydın, Yahyalı İlçe Başkanı Bünyamin Sürmeli, İncesu İlçe Başkanı Ahmet Efe, Yeşilhisar İlçe Başkanı Mustafa Emray ve Felahiye İlçe Başkanı Ersin Öztürk görevden alındı.
Görevden almalar toplu istifaları getirdi
CHP'de İlçe başkanlarının görevlerinden alınmasının ardından ilçe yöneticileri de istifa etti. Hacılar, Yeşilhisar, Develi'nin ardından bu kezde Tomarza İlçe yöneticileri toplu olarak görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı.
‘Butlan yönetimine’ tepki!
CHP Tomarza İlçe yöneticileri yaptıkları ortak açıklamada, 'AKP yargısının atadığı mutlak butlan kararının ardından, seçilmiş İl ve İlçe Yönetimlerimizin görevden alınmasını kabul etmiyor, demokrasinin ve örgüt iradesinin yanında duruyoruz. Bizler de Cumhuriyet Halk Partisi Tomarza İlçe Başkanlığı Yönetimi olarak bu anlayışla görevlerimizden istifa ediyoruz. Dün olduğu gibi bugün de doğrunun, hukukun ve seçilmişlerin yanındayız. Mücadelemizi aynı kararlılıkla, seçilmiş Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel ile birlikte sürdürmeye devam edeceğiz.
Bizim yolumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda, iktidar yoludur' dedi.



