CHP İl Başkanı Ümit Özer: Büyükşehir Belediyesi 500 milyon faiz ödemiş!

Sayıştay, raporlarında yer alan resmi verileri paylaştı. CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer'den belediyeye faiz tepkisi: Belediye 11 yılda yaklaşık 500 milyon lira faiz öderken, toplam borç ise yüzde 78,4 artmıştır!

CHP İl Başkanı Ümit Özer: Büyükşehir Belediyesi 500 milyon faiz ödemiş!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkanı Ümit Özer,  Büyükşehir Belediyesi’nin borcunun ve yılda ödediği faizin Sayıştay raporlarına da yansıdığını belirterek, “Borçsuz belediye” yalanı gibi “Faiz gideri olmayan tek büyükşehir belediyesiyiz” şeklindeki açıklamaların aslında tablonun bütününe bakıldığında gerçekle bağdaşmayan ve sadece kamuoyunda algı oluşturmaya yönelik hamleler olduğunun da apaçık ortaya çıktığını belirtti.


"BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN TOPLAM BORCU YÜZDE 78,4 ARTMIŞTIR"
Sayıştay raporlarına göre Kayseri Büyükşehir Belediyesi borcunun son 8 yılda yüzde 78,4 arttığını dile getiren CHP İl Başkanı Ümit Özer, “Sayıştay raporlarına göre, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin 2013 yılında toplam borcu 633 milyon 724 bin 569 lira iken, 2020 yılında yüzde 78,4 artarak 1 milyar 130 milyon 760 bin 432 lira oldu. 2020 yılında 1 milyar 130 milyon 760 bin 432 lira toplam borcun yüzde 47,4’si yani 535 milyon 623 bin 901 lirası kısa vadeli borç, yüzde 52,6’sı, yani595 milyon 136 bin 531 lirası da uzun vadeli borç olarak yer aldı. Rakamlarda da görüldüğü gibi Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin son 8 yılda kısa vadeli borcu yüzde 590,4, uzun vadeli borcu ise yüzde 7,0 ve toplam borcu da yüzde 78,4 artmıştır. Yani yıllardır ‘borçsuz belediye’ açıklaması yapanların, gerçekleri sakladıkları, gizledikleri ve algı oluşturmak için günü birlik sığınacak liman aradıkları da ortaya çıkmıştır. 
"BELEDİYE 11 YILDA YAKLAŞIK 500 MİLYON LİRA FAİZ ÖDEMİŞ!"
Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin faiz ödemelerine de dikkat çeken CHP İl Başkanı Ümit Özer,  belediyenin son 11 yılda yaklaşık 500 milyon lira faiz ödediğini ifade etti.
Belediyenin genel tabloyu kendince saklayarak, algı oluşturmak için “faiz ödenmediğine” paylaşım ve haberlerle kamuoyunu yanılttığını dile getiren Özer, “Her ne kadar gizlemeye çalışsalar da bu düşündüren tablo denetim raporlarına yansıyor. Sayıştay tarafından açıklanan, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin 2010-2020 yıllarına ait raporlar incelendiğinde, belediyenin son 11 yılda 496 milyon 807 bin 492 lira faiz ödediği ortada. Bu rakamlar ortadayken hala çıkıp faiz ödenmediğine dair açıklama yapmak, algı oluşturmaya çalışmak milletin aklıyla alay etmektir. ” diye konuştu. 


"KÖTÜ YÖNETİM SEBEP, ORTAYA ÇIKAN FAİZ SONUÇTUR! BU KONU VEBALİ OLAN BİR KONUDUR. KUL HAKKIDIR, FAİZE GÖDEN PARA VATANDAŞIN HAKKIDIR"
Belediyelerdeki yıllardır süregelen kötü yönetimin sebep, ortaya çıkan faiz tablosunun ise sonuç olduğunu dile getiren CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, “Söylemleri ile yaptıkları birbirini tutmuyor. Yıllardır belediyeleri yöneten zihniyet, aynı yönetim şeklini ülke geneline de yaymış ve bugün hem belediyelerin hem de ülke ekonomisinin geldiği noktada düşündürücüdür. Ne yazık ki belediyelerin kaynakları da tıpkı ülke kaynakları gibi har vurup harman savruluyor. Yok ediliyor. Vatandaşın parası faize gidiyor. Bu tablo, bir tarafta faizle mücadele ettiklerini iddia edenlerin, ülkeyi, kaynakları nasıl faize teslim ettiklerinin yerelde ki göstergesidir. Yandaşı kayıran, israf belediyeciliğinin yıllar sonra geldiği nokta budur. Aynı zihniyet tarafından yönetilen belediyelerde bu tablo da yıllardır aynı şekilde devam etmektedir. Yapılması gereken bu acı tabloya dur demekken, her koltuğa oturan sadece kendinden öncekini suçlayıp, eleştirip, yoluna aynı şekilde devam etmektedir. Kayseri’de de yakın tarihte belediyenin borç durumu konusunda yaşananlarda bu durumun kanıtıdır. Mevcut Başkan önceki Başkanı, önceki başkan kendinden öncekini eleştirmiş ve topu birbirlerine atmışlardır. Aynı zihniyet tarafından yönetilen belediye de yapılan bu hataların yükü ise vatandaşa yüklenmiştir. Son Sayıştay raporları da gösteriyor ki, aynı tas aynı hamam durumu tüm hızıyla devam etmektedir. Buradan halkın alın terini, kamunun kaynaklarını yıllardır kötü yönetimleri nedeniyle faize teslim edenlere uyarıyoruz. Bu konu vebali olan bir konudur. Kul hakkıdır. Çünkü faize giden para vatandaşın hakkıdır”  diye konuştu.