Özer: Suriyeliyi, Afganı, Somaliyi düşünüyorlar, ama kendi vatandaşını düşünmüyorlar!

CHP İl Başkanı Ümit Özer, AK Parti'nin çiftçileri mağdur ettiğini savunarak, Tarım Bakanlığından 'sistem çöktü' diyerek yaklaşık 15 gündür veri alınamadığı ve bu nedenle de çiftçilerin işlem yapamadıklarını söyledi. 'Sorunları çözmek yerine her soruna 'çay fırlatan' AKP'ye vatandaş sandıkta oyu fırlatacak' diyen Özer, 'Yine en iyi yaptıkları işi yaptılar çiftçiyi de kaderine terk ettiler. Ey AKP, Suriyeliyi, Afganı, Somaliliyi düşündüğünüz, sahip çıktığınız kadar, kendi vatandaşına ne zaman sahip çıkacaksın?' diye sordu.

Özer: Suriyeliyi, Afganı, Somaliyi düşünüyorlar, ama kendi vatandaşını düşünmüyorlar!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Açıklamasında AK Parti iktidarına tepki gösteren ve çiftçilerin yaşadığı mağduriyetleri gündeme taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ümit Özer, “Lafa gelince gürleyenler, iş icraata gelince yine gerçek yüzlerini gösterdi. Bu şov ve algı iktidarının vatandaşa bir faydası yok” dedi.
“SURİYELİYİ, AFGANI, SOMALİYİ DÜŞÜNÜYORLAR AMA KENDİ HALKINI DÜŞÜNMÜYORLAR”
Özer, “19 yıldır tek başına ülkeyi yöneten, vatandaşın tek başına “sorunları çöz” diye güvendiği bu iktidar, gelinen noktada sorunları çözemediği gibi beceriksizliği ile daha çok sorunu bu vatandaşın başına bela etti! Buradan Suriyelileri, Afganları düşünen, onlara toz kondurmayan, ‘gönderemezsiniz’ diyen, sahip çıkan, Somali’ye 30 milyon dolar hibe eden, ülkeye doldurdukları 5,5 milyon Suriyeliye 52 milyar dolar harcamakla övünen, şimdi de Afgan göçüne göz yuman AKP iktidarına sesleniyorum, kendi vatandaşına ne zaman hizmet edeceksiniz? Kaynakları öz be öz vatandaşa ne zaman aktaracaksınız? Size oy veren, güvenen, tek başına iktidar yapan bu vatandaşın yoksulluğunu, işsizliğini ne zaman bitireceksiniz? Verdiğiniz sözleri ne zaman tutacaksınız?” diye konuştu.
“ÇİFTÇİLERİ YİNE KADERİNE TERK ETTİLER”
Çiftçilerin günlerdir mağdur olduğunu dile getiren CHP İl Başkanı Özer, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: İşte AKP zihniyeti, toplumun tüm kesimlerini aldattıkları, oyaladıkları, kandırdıkları gibi çiftçileri de yine mağdur etti. Tarım Bakanlığından ‘sistem çöktü’ diyerek yaklaşık 15 gündür veri alınamadığı belirtiliyor. Hal böyle olunca çiftçiler ilçe Tarım Müdürlüğü’nden ÇKS (çiftçi kayıt sistemi) kaydı ve diğer bilgilerine de ulaşamıyor. Bu verileri alamadığı için de milletin efendileri, alın teri, emek kahramanları bankalardan (kredi, limit yükseltme v.b) hiçbir işlemlerini yapamıyor. Çiftçilerin lisanslı depolara emanete bıraktığı ürün karşısında (hububat ve baklagiller için) Ziraat Bankası’ndan ELÜS (Elektronik Ürün Senedi) karşılığında 9 ay 0 faizle kredi kullanabilme imkanı var. Fakat bankalar, Tarım Bakanlığı’ndan veri alamadıkları bahanesiyle çiftçiye kredi vermiyor. Oyalıyorlar, gün kurtarıyorlar! Pandemi, kuraklık bir yanda borçlar bir yanda çiftçiyi çıkmaza sürüklerken, kendilerine gelince lüks saraylar, ballı maaşları layık görenler çiftçiye gelince, bu ülkede alın teriyle, emeğiyle kazananlara gelince borç ertelemeyi, yapılandırmayı, desteği dahi çok görüyor, işlem yapmıyor, yapamıyorlar. AKP, 19 yıllık iktidarında yine en iyi yaptığı işi yapıyor ve çiftçiyi de tüm vatandaşlarda olduğu gibi yine kaderine terk ediyor. Somali’ye, Suriyeli’ye, Afgan’a kolkanat gerenler, iş kendi vatandaşı olunca yine üç maymunu oynuyor, üvey evlat muamelesi yapıyor.
“VATANDAŞIN AKLIYLA DALGA GEÇİYORLAR, HALKIMIZ SEÇİMİ YANİ SANDIKTA OY FIRLATMAYI BEKLİYOR”
AK Parti’nin vatandaşın aklıyla dalga geçtiğini öne süren Özer, “Evet, bu sistemin çöktüğü, her alanda veri alınamadığı, hizmet veremediği bir gerçek. ‘Şahsım devleti’ SOS veriyor. Memlekette sel oluyor çay fırlatıyor, deprem oluyor çay fırlatıyor, memleket yanıyor çay fırlatıyor… Vatandaş ‘açım’ diyor, keyif çayı fırlatıyor. İnsanlar işsizlikten, yoksulluktan, açlıktan kafayı fırlatacakken, şahsım devleti, aldırmıyor yine çay fırlatıyor. Bu her soruna yönelik çözümü çay fırlatmakta bulan, insan aklıyla dalga geçen tek adam sisteminin memlekete faydası yok, zararı var. Bu böyle gitmez. Bu halk bunu hak etmiyor, ama umutsuzluk yok. Çünkü AKP gidiyor. Yolun sonu göründü. Halkımız seçimi yani sandıkta oy fırlatmayı bekliyor. Sözümüz var, bu adaletsiz düzen bitecek, hakça bir düzen gelecek. Halkın iktidarında toplumun her kesimi rahat nefes alacak. Baskı, korku bitecek, huzur gelecek. Halkın iktidarı Türkiye’ye çok ama çok iyi gelecek” dedi.